לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הורים מודאגים

הכאה של חיילת על ידי מפקדה

לעו"ד. שלום רב הבת שלנו שתפה אותנו שלפני 4 חודשים קצין המחלקה שביחידה שלה הכה אותה נמרצות, נתן לה אגרוף לבטן ולאוזן ועד רגע זה אף גורם בסגל הבכיר לא לקח את הבת החיילת לשיחה, לבדיקה רפואית למילוי דו"ח רפואי וכיו"ב. המקרה מזעזע ונראה כפגע וברח . המג"ד, הסמג"ד, הרס"ר,מפקד ישיר ואנשי סגלנוספים לא עושים דבר או ליתר דיוק עושים - יד אחת. במרפאה דאגו לעשות שריר ולומר לבת שעל אונס לא מוציאים מהבסיס. מסביבה משדרים הכל כרגיל ומה שהיה - בסך הכל היה חלום רע חולף. מיום המקרה הבת מרירה פגועה מצולקת נראה ירידה בתפקוד במוטיבציה ועם לא די בכך יש לה כאבים באוזן הפנימית . * לעו"ד, האם ניתן לבקש שיוציאו / יעבירו את הבת מהיחידה לשיבוץ חדש? (לא הגיוני שהבת תישאר בזירת האירוע בבסיס ואו מתחת למטריית הפיקוד- למי פונים ? *האם הבת יכולה לבקש הפנייה לרופא מומחה א.א.ג / שלא דרך רופא היחידה? *כיצד יש לפעול במקרה של אלימות כלפי חיילת שהתרחשה במסגרת היחידה כך שהאירוע יצא לעולם? (האם נכון יהיה לפנות למדיה לכתב/ת צבאי ? *מה הדרך הנכונה לתבועה את הקצין בתביעה אזרחית? *האם מותר לנו ההורים לפנות למפקד הפיקוד ? מידע והכוונה התקבל בברכה בתודה מראש בכבוד רב

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

הורים מודאגים שלום רב, אני חייב לציין בפתח הדברים שלאחר שקראתי את פנייתכם אני חש מצד אחד כעס על המערכת הצבאית ומצד שני אכזבה עמוקה מאותה המערכת ומהמפקדים שבה. התיאור של האירועים שתיארתם בפנייתכם הוא תיאור לפיו היחידה בה בתכם משרתת מתנהלת בצורה לא תקינה (בניסוח עדין). באשר לכלל השאלות והסוגיות שהעליתם וביקשתם את התייחסותי המקצועית באשר אליהן אבקש להתייחס על פי סדרן אך קודם לכן אבקש להעיר הערה כללית לגבי המצב בו אתם ובתכם נמצאים כעת. המצב בו אתם נמצאים הינו מורכב עד מאוד ויכול להסתבך, לכן אמליץ בחום רב להסתייע בהליכים הללו בעורך דין שיוכל לייצג את בתכם מול גופי הצבא וללוות אתכם בתהליכים אל מול המערכת הצבאית. יתרה מכך יצוין שיכול להיות שלדברים אותם תיארתם יכול ותהיה השלכה מבחינת רקע לתביעה נגד משרד הביטחון על מה שנגרם לבתכם ויכול ורצוי גם לשם כך להיות מלווים על ידי עורך דין כבר כעת ממש! באופן כללי - להלן מספר דרכי פעולה שתוכלו לבצע בעצמכם - אם בחרתם מסיבה כלשהי שלא להיעזר בעורך דין (אם בחרתם - עדיף שגם צעדים אלה לא יינקטו על ידכם באופן עצמאי). העברה מתפקיד ו\או מיחידה - על פי המתואר הרי שבתכם הינה קורבן עבירה שבוצעה כלפיה על ידי אחד ממפקדיה וטענות נוספות קיימות כלפי שאר המפקדים. במקרה זה ניתן לפנות למספר מוקדים בצה"ל ולבקש העברה מיידית מיחידתה. ישנן מס' מקומות שיכולים לטפל בעניין זה - על פי הרקע שתיארתם - הרי ששני המקומות המתאימים לעניין זה הם: מרכז מהו"ת ביחידת היוהל"ן, נציב קבילות חיילים. לגבי פרסום האירוע - אני ממליץ שלא לעשות כן מבלי לקבל יעוץ פרטני מעורך דין כיצד לעשות זאת על מנת שבתכם לא תיחשף להוצאת דיבה או פגיעה בשמם הטוב של אחרים ובכך תמצא עצמה מסובכת עוד יותר. באפשרות בתכם להגיש תלונה במצ"ח כנגד הקצין בגין אלימות (שוב - אני מציע כי תקבל יעוץ קודם לכך). להורים מותר לפנות לקצינת פניות הציבור. למפקד הפיקוד אני חושב שזה לא יהיה בהכרח נבון לפנות בעצמכם. יש אפשרות לתבוע את הקצין בתביעה אזרחית על דרך של הגשת תביעה נגזרת - המקום לעשות כן הוא לא עתה. אשוב ואציין כי אמליץ לפנות לעורך דין בעניין זה ... בהצלחה!

הורים מודאגים

לעו"ד שלום רב (א) טרם פנייתי לפורום-אכן, פניתי למוקד יוהל"ן - שלא ממש שתפו פעולה גם לא מרכז מהו"ת לטענתם לא מדובר בהטרדה מינית וכל סוגיה אחרת כולל אלימות קשה לא באחריותם.( תמוה, מצער ומכעיס.. . ----------- (ב) הבת ניגשה - והגישה תלונה במצ"ח - (ג) בקפ"צ ובנקח"ל לא מוכנים להסתמך על התלונה במצ"ח ולא מוכנים לזמן את הבת החיילת תחילה לשיחה הם רוצים פניה כתובה. עם כך-אנחנו מעדיפים להפנות מכתב ישירות *ללשכת הרמטכ"ל * ולפצ"ר. ------------- לעו"ד הנכבד,תודה על התייחסותך המקצועית. כל הכוונה נוספת תתקבל בברכה. בתודה מראש בכבוד רב

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

על מנת שהפעולות הללו יעשו באופן נכון, מתאים, הולם וראוי - אני חש כי עדיף לו תסתייעו בעורך דין מטעמכם כבר בשלב זה. להחלטתכם. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא