לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טלי

חייל קרבי שסובל ממיגרנות חריפות מבקש לצאת מהיחידה

עידן שלום, הבן שלי חייל בחיל איסוף קרבי, הוא נמצא כרגע בטירונות ואף נחשב לחייל מצטיין. הבעיה היא שהוא סובל ממיגרנות חריפות, שמתגברות עקב הפעילות הגופנית הנמרצת, ואף אמר למפקדיו שהוא רוצה להמשיך אבל לא יכול. הבן שלי סובל מאוד שם, ומבקש ממני לעזור לו לצאת מהיחידה הזו. הוא מתלונן אצל המפקדים, וביקש אינספור פעמים לראות רופאים, ואכן הוא היה כבר אצל שני נוירולוגים צבאיים, כשאחד לא עשה כלום ופטר אותו בכדורים, והאחר קבע לו ועדה רפואית, וקבע לו פטור זמני של 7 שעות שינה. אבל עדיין ההרגשה היא של חוסר התיחסות רצינית למצבו הפיזי הקשה של בני. השאלה שלי, האם יש דרך משפטית להוציא אותו מהיחידה הזו? האם הוא יכול להתלוות ע"י עורך דין לועדה הרפואית, ושם העורך דין ידאג שהבן שלי יצא מהיחידה? הזמן עובר והבן שלי סובל מאוד. אנא תשובתך בהקדם. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

טלי שלום, הייתי ממליץ לבדוק האם המגרינות נגרמו בזמן ועקב השירות הצבאי. במידה וכן יש למהר ולהגיש תביעה למשרד הביטחון על מנת שיכירו בו וידעו בעת שחרורו להעניק לו טיפול רפואי ראוי לכל ימי חייו. במידה ובנך התגייס עם הבעיה הרפואית ומצבו הוחמר בצבא גם אז משרד הביטחון צריך להכיר בו. המלצתי היא להתייעץ עם עו"ד במקביל להליך הוצאתו מהיחידה. לגבי יצוג בהליכים הוצאתו מהיחידה יש לבחון מסמכים רפואיים, את מצבו ביחידה וכן נושאים נוספים שונים. ממליץ על פגישת יעוץ בנושא כדי למסור מידע פרטני מתאים. בהצלחה!

טלי

עידן תודה על התשובה. האם עורך דין יכול ללוות את בני בועדה הרפואית ולדאוג שהפרופיל שלו ירד ושהוא יצא מהיחידה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

טלי שלום, עו"ד יכול לפנות בכתב לוועדה בשם בנך ולהציג את הדברים באופן מתאים לצרכיו של בנך. עו"ד אינו יכול להבטיח לך באופן מלא כי סיוע מצידו יביא להורדת פרופיל ולהוצאתו של בנך מיחידתו. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא