לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דנה

תחקיר בטחוני להתמחות במשפטים

שלום רב, אני עתידה להתחיל התמחות במשרד המשפטים עוד שבועיים ואני צריכה למלא טפסים לתחקיר בטחוני. נשפטתי בעבר בצבא בבסיס בעבירת משמעת קלה של "הנמכת גזרה של מכנסיים" וקיבלתי "אזהרה" האם יש צורך לציין זאת בתחקיר? כמובן שלא הוגש כתב אישום ולא מדובר במשהו פלילי. כמו כן, בתחילת השירות הצבאי היתה לי פגישה חד פעמית עם הקב"ן מכיוון שרציתי לעבור לבסיס צבאי אחר, שכן הציבו אותי בבסיס מתחת לאדמה ורציתי לעבור לבסיס שהוא מעל האדמה. האם יש לציין זאת? בברכה, דנה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דנה שלום רב, שאלתך איננה בתחום המומחיות שלי - כיון שאת למעשה שואלת לגבי נושא של אתיקה - מה לדווח ומה לא. אנסה לענות לך ככל שביכולתי אך אמליץ כי לא תסתמכי על עצתי זו ועליה בלבד ואיננה מהווה תחליף לבדיקה מול גורם מוסמך ומתאים יותר. בפתח הדברים אציין כי אם ברצונך להתחיל התמחות במשפטים אז הרי שחובת האתיקה שחלה עלייך גבוהה יותר מבחינת הנדרש ממך. אשר על כן - עצתי היא לציין הן את הדין המשמעתי שהיה לך והן את נושא פגישתך עם הקב"ן והכל כמובן במידה ואת נשאלת באשר לעניין זה בתחקיר אותו התבקשת למלא. באשר ל"הנמכת המכנס" - המדובר בהליך משמעתי שעניינו "הופעה ולבוש" והדבר עשוי להופיע בתדפיס האישי המופיע במערכות הצבא. אך המדובר בהליך שולי בלבד שאין בו ממש. באשר לבדיקת הקב"ן - הרי שגם זאת תוכלי להסביר בקלות ולטעמי עדיף שתעלי זאת מיוזמתך מאשר שיווצר הרושם לפיו הסתרת דברים במילוי התחקיר. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא