לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
משה אברמוב

הכוונה לצורך הקלת תנאי שירות בצה״ל

שלום שמי משה, בן 19 מחדרה אני נמצא כיום בסוף טירונות בבה״ד 20 במסגרת חיל החימוש דבר ראשון ברצוני לציין שאני גאה ללבוש את המדים הצבאיים ורוצה לתרום את חלקי כמו כל אזרח במדינה ואין בי כל כוונה לחשוב על נפקדות ולערוק מהצבא יחד עם זאת מצבי המשפחתי והכלכלי במילים עדינות מתחת לממוצע, אני גר לבד עם אימא שהיא לא עובדת בת 61 ומקבלת קצבת שאירים מביטוח לאומי בנוסף לכך מצבה הבריאותי גרוע מאוד, אבי נפטר לפני כ5 שנים, ועד הגיוס הייתי המפרנס בבית (שכר דירה, חשמל, ארנונה סלולר וכו׳) אנו נמצאים בחובות לא קטנים בלשון המעטה והגיוס כמובן לא תרם לאיזון הכלכלי ולמחיה שלנו כשנסיתי לפנות למש״קית ת״ש עם בעיותיי היא הראתי כלפי סרבנות וניסתה להוריד אותי מכל תהליך התש ודרשה מסמכים שהיו מוכנים אך לטענתה לא מעודכנים וישנים ושאין היא יכולה לעזור, כשבקשתי יום סידורים להוציא לה את המסמכים הדרושים המפקדת והפיקוד שמעליה התנגדו בתוקף ואני נשארתי אובד עצות מהעניינים הללו המצב מתגרע מיום ליום אינני יכול לעבוד ולא לקבל את התנאים הדרושים לפחות כדי לטפל באימא ונכנסתי לבועה שחורה ואינני מוצא דרך לצאת ממנה והתסכול רב ביותר.. אנא מכם אם אפשר בבקשה עזרה הכוונה מה צריך לעשות ואם יש צורך בהתערבות עו״ד כדי להקל עליי את השירות לתנאים שאני זקוק להם תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מזה שלום רב, ראשית אני מעריך את גישתך כלפי השירות הצביא וכל הכבוד לך על כך. שנית, אני מבקש כי תדע לך כי במצב הדברים אשר תיארת לדעתי לא כדאי לפנות לעורך דין (אשר אמנם יכול לשפר במידה מסויימת את מצבך ולסייע לך) אך העלות הגבוהה סביר בעניין כזה כנראה ולא תהיה שווה את התמורה ואת ה"ערך המוסף" שיש במקרים אחרים בהם נזקקים לשירותיו של עורך דין. לתשומת ליבך - אני מציע לך להגיש קבילה לנציב קבילות חיילים כנגד גורמי הת"ש והמפקדים על כך שלא מאפשרים לך להביא אישורים בכדי לפתוח בהליכי ת"ש. אני משער שבמצב שתיארת הדבר יוביל לכך שתקבל יום סידורים ותוכל להסדיר ענייניך. בהצלחה!

משה

שוב שלום לך עידן לא נרחיב במילים, כאמור סיימתי את הטירונות והקורס בהצלחה והינה הגעתי לשירות הסדיר שלי לא די בכך ששובצתי מעל 100 ק״מ מהבית (4 וחצי שעות נסיעה) בנוסף לכך בבסיס סגור מה שאומר שאינני יכול לעבוד ולסייע בבית הן מבחינה כלכלית והן מבחינת הטיפול באימא ובמשק הבית המצב מתגרע, החובות גדלים וכמסתבר שבסיום השירות במקום לדאוג לעתידי אעבוד בשביל החובות שטפחו לשווא.. הצבא נתפס לעיני כגוף שבמקום לבוא ולעזור לחיילים מפנה עורף אליהם יחד עם זאת אני שמח לשרת את הצבא לא בגלל שזאת החובה שלי בגלל שלדעתי זאת זכות ללבוש מדים בכל מקרה כפי שזה נראה זה רק הולך ומידרדר ורציתי לדעת מה הקריטריון לקבלת פטור ואיך עושים איפה מתחילים ואיך אתה יכול לסייע לי פה כמובן בברכה

מתעניין.

יום לסידורים ויש לך אחים תבקש שישלחו בפקס למשקית הת"ש את כל המסמכים העדכניים הנדרשים תבקש ממשקית ת"ש את מספר הפקס ושאחיך יתקשרו אליה לוודא שאכן קיבלה אותם ואם אפשר להקליט שקיבלה אותם עוד יותר טוב. כי בצבא ובכל רשות ממשלתית בדרך כלל אומרים שהמסמכים לא הגיעו כדי לדחות את הטיפול.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא