דחיית קורס קציני רפואה
שלום רב, לפני חודשיים הייתי אמור להשתתף בקורס קציני רפואה במילואים. בהגעתי הציעו לי לדחות את הקורס בחודשיים והסכמתי. חתמתי על ויתור על שירות המילואים, ללא התחייבתו אחרת. לאחר מכן, פחות משישים יום לפני השירות הנוכחי, נשלחה אלי הודעה לקורס הקצינים. בנוסף כתוב היה בצו בפירוש, שהגעתי לקורס הקצינים תלוי בהסכמתי, עקב מרווח לא תקין בין שירות מילואים פעיל למשנהו. עניין נוסף- לפי מיטב ידיעתי קורס זה הינו התנדבותי והבעתי את חוסר רצוני להשתתף בו (בעיקר על רקע אי הדחייה) למרות כל זאת מחייבים אותי להגיע אל השירות המילואים, האם הדבר בידם?
איתי שלום, פנייתך מערבת שני עניינים שונים: 1. האם השתתפות בקורס כאמור היא חובה. 2. האם ניתן לקרוא לך למילואים בטווח זמן מסוים. לגבי שתי השאלות תשובותיי להלן אינן מהוות תחליף לבחינת עניינך באופן ספציפי. ייתכן שתשובותיי יהיו לא הולמות את מצבך כיון שלא כל המידע הוצג בפניי. 1. קורס אשר בהגדרתו הוא קורס התנדבותי - אין יכולים לחייב אותך להשתתף בו ולא משנה מפאת איזו סיבה הנך מסרב. 2. בהנחה וחתמת על כך שהינך "חריג קריאה למילואים" הרי שניתן לזמנך גם בתוך התקופה המוזכרת הנ"ל. יש מספר דרכים נוספות לזמנך גם אם אינך חריג קריאה כאמור אך לא אוכל להתייחס אליהן ללא המידע. אם תרצה להתייעץ באופן פרטני - אתה מוזמן ליצור עימי קשר. בהצלחה!