לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
קטרין

פרישה ממסלול עתודה ומעבר לשירות סדיר רגיל

שלום, היני עתודאית לכימיה, נמצאת כרגע בסימסטר האחרון ללימודים. ברצוני לפרוש מהמסלול, להחזיר את הכסף ולהכנס לשירות סדיר רגיל. נפגשתי היום עם רמ"ד עתודה, ונאמר לי על ידה כי אין ביכולתי לפרוש מן המסלול והיא מציעה לי 2 אפשרויות: 1. לפרוש מהלימודים כעת, להיות ללא 90% תואר, אך היא תשבץ אותי בכל מקרה כעתדואית לכל דבר ועל כן עדיין אחוייב ל-6 שנים צבא. בנוסף לכך, היא תקדים את מועד גיוסי לאוגוסט. 2. לסיים כמו כולם את הלימודים ולהתגייס כרגיל כעתודאית באוקטובר. נאמר לי כי בשלב זה יש פקודת אכ"א שאומרת כי לא ניתן לפרוש מהמסלול. כשביקשתי לראות את הפקודה היא ענתה לי "אני לא חייבת לך כלום".\ עד עכשיו לא מצאתי את הפקודה. האם היא משקרת? הרי למה לה להקדים לי את הגיוס לאוגוסט אם טקס החזרה לשירות הוא רק באוקטובר? *בחוזה כתוב כי ניתן לפרוש בכל שלב כל עוד היני בלימודים או בדח"ש. בנוסף לכך קיבלתי מכתבים הביתה בהם נאמר כי עתודאי ללא 90% תואר לא ישובץ במקצוע. בנוסף, בפורום באתר עולים על מדים נכתב כי עתודאי יכול לפרוש בכל שלב של התואר. אשמח לקבלת עזרה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אשמח שתצרי קשר טלפוני עם משרדי ונקיים פגישה בעניין לגבי ייצוגך והתרת חוזה עתודה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא