לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרית

ביטול עדות במשפט של חיילת בעלת מחלת נפש

שמי שרית ואני חולה במחלת נפש ברמה בינונית-נמוכה ולמרות זאת אני משרתת בצבא. לצערי, הייתי עדה לאירוע של עבירת שוד בצבא והתביעה העידה אותי במשפט כעדת תביעה. ביה''ד הצבאי לא האמין לגרסתי ונתן משקל נמוך לעדותי בטענה שמחלתי פגעה ב'גרעין' העדות (בחלקים החשובים בעדות). ורציתי לשאול: למה ביה''ד הצבאי/ביהמ''ש מוריד במשקל עדותם של אנשים מוגבלים (כמוני)? לא מספיק שאני חולה במחלה אבל למרות זאת ביה''ד הצבאי גם מוריד במשקל עדותי, במקום לרחם עליי? אשמח להסבר לדבר הלא הגיוני הזה... בתודה, שרית

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שלום שרית, מבחינה משפטית זה לא מדויק - אך ניתן להסביר זאת גם כפי שהסברת מבלי ליפול לדקויות שונות. בהצלחה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

שרית שלום רב, בית הדין רשאי לקבוע לגבי כל עד ועד מה מידת האמינות של גרסתו ומה המשקל שיש לתת לאותה עדות. ייתכן שבית הדין בחר מסיבותיו שלו לייחס לעדותך משקל פחות - אין בכך על מנת לומר כי לא ריחם עלייך או דבר אחר ואינך צריכה להיפגע מכך.

שרית

כלומר השאלה שביה״ד/ביהמ״ש שואל את עצמו זה האם למרות המחלה אפשר לבנות מערכת של עובדות ואם כן האם אפשר להאמין לה. אם התשובה שלילית המשקל נמוך ואם התשובה חיובית אז המשקל גבוה. האם אני צודקת?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא