פציעה באף לכל החיים
לעו"ד שלום רב אני חיילת והמפקד שלי בזמן שישנתי הפך את המיטה "בצחוק" מהנפילה נחבלתי ונפצעתי קשה באף שדימם והתנפח. הכאב פחת רק אחרי שעות..של..קרח וקרח ומשככי כאבים. לא פינו אותי למיון ולא עברתי בדיקה א.א.ג היום אין דוח פציעה אבל יש לי תור לניתוח באף. - האם כדאי לבצע את הניתוח במסגרת השרות הצבאי? - מאיזה שלב יש להעביר אותי ולספח אותי לר"מ2 ? - מה חשוב להקפיד לעשות לפני בצוע הניתוח בצבא ? - האם אני צריכה ללחוץ שימלאו קודם טופס פציעה ? - האם הדו"ח פציעה צריך להיות מוכן לפני הניתוח או שזה לא משנה ולא פוגם בפרוצדורה ? - האם יש מקום להיעזר ברופא א.א.ג פרטי לפני ניתוח לקבלת חוות דעת שנייה ? - האם יש מקום להגיש קבילה על המפקד שבגללו נחבלתי באף למרות שהמעשה היה בצחוק ונגמר רע ? לעו"ד. מה המלצתך המשפטית בנושא של המקרה שלי ? בתודה מראש על עזרתך בברכה - והמשך יום טוב.
סיגל שלום רב, בפתח הדברים ראוי לציין כי לאור היותך חיילת הצבא צריך לממן ולסייע בכל בעיותייך הרפואיות. באשר לדו"ח פציעה עלייך להתעקש כי האירוע היה והתרחש בבסיס ובנסיבות הקשורות בצבא, שכן אם תחליטי לתבוע את משרד הביטחון תהייה לך העדות לכך, דו"ח פציעה אינו גורם לעיכוב בניתוח. באשר לשאלתך, האם כדאי לבצע את הניתוח, חשוב להבין שבהליכים ניתוחיים את מועברת לרופאים אשר מטפלים גם "באזרחות", באשר לחוות דעת שניה הרי שהדבר תמיד מומלץ לכל אדם במצב רפואי שאינו חד משמעי ולא רק לחייל. לאחר הניתוח ייתכן מאוד שתוצבי ביחידת ר"מ 2. באשר לקבילה, עלייך לפעול לפי הרגשתך. פרט לכך אם תרצי לדון בתביעה להכרה בנכות למשרד הביטחון את יותר ממוזמנת לפנות למשרדנו. בהצלחה!