מבקש לדעת מה פסק הדין שהתקבל בתביעה שהגשתי נגד המפקד שלי במצ"ח
עו"ד שלום רב לפני כמה חודשים נגשתי והגשתי תלונה במ"צ במצ"ח נגד המפקד שלי - התלונה הועברה לפרקליטות והוחלט שיש מקום (לתביעה) להעמדה לדין. היום אחרי חודשים אני מבקש לדעת מה היה הדין איזה עונש קיבל המפקד * למי פונים, מי הגוף האחראי, מול מי מבררים, פונים טלפונית / בכתב ? * מול מי מבררים כדי לקבל את מס' התיק בפרקליטות (את המ"א יש לי) ? * למה מספר התיק של מצ"ח לא נשאר אותו מספר תיק בפרקליטות ? בתודה מראש בברכה
אורן שלום, אשמח לסייע לך, אם תרצי בכך. בכל אופן - אם את קורבן עבירה אז את רשאית להתעדכן מול התובע המטפל בחוליית הפרקליטות הצבאית הרלוונטית. חוליית התביעה היא לפי השתייכותך הפיקודית ומתחלקת בין פיקוד צפון וחיל ים, פיקוד דרום ומז"י, פיקוד מרכז עם חי"א חיל עורף ומטכ"ל. במידה ואת יודעת את השתייכותך תוכלי לפנות בהתאמה לחוליית התביעה הרלוונטית. בהצלחה
עו"ד שלום רב ראשית תודה רבה על התייחסותך המהירה. ברשותך. בשל ניסיונך והכרותיך את המערכת. > האם יש עדיפות לפניה טל' או בכתב ? > איזה הדגשים יש לתת בשיחה או פניה בכתב ? > האם יש מקרים שלא ימסרו פרטים בשיחת טל'? > והיה והעונש שניתן למפקד היינו קל עד משעשע - מה יש באפשרותי לעשות בנושא הנ"ל היום ? בתודה מראש בכבוד רב
לטעמי ולעניות דעתי - עדיף שתפני קודם כל טלפונית. לרוב הפניות נענות שם מהר וברצינות... ייתכן ולא ימסרו פרטים טלפונית ויבקשו לזהותך קודם כל. אינך יכולה להשפיע על העונש - אך התביעה הצבאית יכולה לומר לך מה העונש וכן במקרה המתאים להביא זאת לידיעת בית הדין הצבאי טרם יושת העונש בפועל.