לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יובל

אני עומדת לסיים שנת שירות לאומי ורוצה להגיש בקשה מיוחדת לשרת שנה בצה"ל

בס"ד לעורך דין עידן דביר שלום רב, אני בחורה אשר עמדה להתגייס ולבסוף החלטתי להצהיר על היותי דתייה (אני למדתי בבית ספר חילוני,אך מחשיבה עצמי כדתייה,שומרת חגים,שבתות,צומות וכ" ו). אני עומדת לסיים שנת שירות לאומי,אומנם אני רצה לבדוק אופציה לגבי שירות בצה"ל לשנה מאחר והמצב הכלכלי והיומיומי לא הכי טוב בבית (אמי בכלל לא בתמונה ואני גרה עם אחי הקטן ואבי) האם יש אפשרות להגיש בקשה מיוחדת לשרת שנה בצה"ל ?עקב הקשיים היומייים והכלכליים .אני לא יודעת איך אחיה מ 350 ₪ בחודש,ואני רוצה לתרום מעצמי לצה"ל.יש לציין שאני מודעת לכך שבנות אמורות לשרת שנתיים בצה"ל,אך האם בעזרת בקשה מפורטת מטעם עורך דין יש סיכוי שיאשרו לי לשרת שנה?או שנה וארבעה חודשים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

יובל שלום רב, אענה כאן למרות שכבר שוחחנו טלפונית. באופן כללי - אין אפשרות להיות בשירות צבאי לפרק זמן קצר מזה הקבוע בחוק במצבך. במקרים חריגים מאוד ניתן לקצר את משך השירות. יתר על כן - קיימת מסגרת של גיוס מיוחד (חג"מ) שמסגרת זו מקבילה לזו אצל הבנים (מקא"ם). מדובר על מסגרת שנבחרים אליה על רקע של קשיים אישיים ונתונים כאלה ואחרים שנקבעים טרם גיוס - לרוב מדובר בקשיי התאמה למסגרות אך יש קריטריונים נוספים. במסגרת זו היה נהוג להחיל קיצור שירות אוטומטי - כיום הקיצור אינו אוטומטי עוד. בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא