לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ד חסוי

לא עונה למספר חסוי (כנראה מהצבא)

כבר יומיים אני מקבל שיחות ממספר חסוי, מן הסתם זה מהצבא שרוצה שאני יעשה מילואים, אני מכיר את היחידה שלי אין להם צורך באנשי מילואים הם תמיד בעודף כוח אדם אבל הם "אוהבים" למלאות את המכסה שניתן להם... בכל מקרה שאלתי היא האם אי מענה לשיחה חסויה יכול לגרור ענישה מכל סוג שהוא? (משפט,כלא,ריתוק...) תודה מראש.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

זימון לשירות מילואים צריך להיעשות בצו וכן בחלופות מסוימות אשר צריכות להימסר כדין ובהתאם לפקודות הצבא ולחוק לאיש המילואים עצמו או בכתובתו ולפי פרטיו כפי שנמסרו על ידיו ליחידתו הצבאית. אם היחידה לא הצליחה ליצור עימך קשר אז אין להם יכולת לזמן אותך למילואים. יש להבדיל בין מקרה זה לבין מקרה שאתה ה"גורם" לכך שלא יזמנו אותך... למשל, אם ענית וניתקת לאחר שהבנת שמדובר ביחידתך - אזי הדבר ייחשב כהתנהגות מפלילה, אם למשל לא מסרת פרטים עדכניים ליחידתך - גם במקרה זה תיחשב כמי שמבצע עבירה בכך שהלכה למעשה אתה עובר עבירה לפי החוק שעניינה "איבוד קשר עם היחידה". אך ככלל, אי מענה בטלפון לכשעצמו - אינו מהווה עבירה פלילית. בהצלחה!

ד חסוי

לפני שבוע עניתי להם לעדכון פרטים כך שיש להם את כל הפרטים העדכניים שלי, והשבוע (ראשון ושני) בכל פעם שיש לי שיחה חסומה בפלאפון אני פשוט לא עונה כלל, יש להם את האפשרות להתקשר אליי הביתה או לשלוח לי צו בדואר לשני אלה אני בהחלט הענה, אז רציתי לדעת האם מבחינת הצבא... איך לומר.... "כיסיתי את התחת שלי"?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

בנסיבות שציינת - נראה שאכן כיסית על עצמך - אך התנהגות כזו היא פלילית בהגדרתה... ואני מציע לך שלא לנהוג כך ... (האם בתשובתי זו אני "כיסיתי את התחת שלי" - התשובה לעיל) בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא