לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
צפני ביתא

קצין עם פרופיל 30 לא מקבל 6 חודשים פטור (החלמה) שמגיעים לו

שלום, עברתי ניתוח בכתף. בפגישה בר"מ 2 הוסבר לי כי ניתוח זה מצריך הורדת פרופיל ל-24 למשך שישה חודשים ובתומם ועדה רפואית נוספת לקביעת פרופיל עדכני. לאחר הפגישה קיבלתי טלפון מר"מ 2 ועודכנתי שבגלל שאני קצין אגיע לועדה רפואית מיוחדת שתשקול להעניק לי פרופיל 30. בהמשך היום קיבלתי מסמך מהרופאה שם נכתב שעברתי ניתוח שמצריך פסילת שירות לחצי שנה, אך מכיוון שאני בקבע יוענק לי פרופיל 30. יש להדגיש שהיא כתבה טעות: איני בקבע עדיין אלא בחובה. שאלתי היא בנוגע לפרופיל 30: כיצד יתכן שהצבא מודה שהמצב הרפואי שלי מצריך שישה חודשים של פטור, אך מכיוון שאני קצין לא אקבל את תקופת ההחלמה לה הצבא מודה שאני זקוק? האם אין בכך אפליה בין משרתי החובה? כשיצאתי לקצונה לא הסכמתי להתפשר על זכויותיי הרפואיות. האם היתה התמודדות משפטית בנושא הזה בעבר, לפי היכרותכם? תודה על זמנכם, צפני

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

צפני ביתא שלום רב, קיבלתי את פנייתך וראשית אענה כי עניינך דורש בחינה משפטית ספציפית וטוב תעשה אם תגיע למשרדי לפגישת יעוץ או תקבל יעוץ משפטי פרטני בדרך אחרת לאחר הצגת החומר הרפואי המלא וכלל הנסיבות באופן מפורט יותר. כיון שהמדובר כאן בפורום - אנסה להעניק לך ולבעייתך תשובה כללית - אך אין בה בכדי להחליף יעוץ ספציפי (בעיקר נוכח אופי הבעיה שהצגת). ישנן התחייבויות לקבע שהן קשיחות יותר מאחרות וכאלה שבהן החותם לשירות קבע אכן מוותר על זכויות מסוימות לגבי המשך שירותו בצבא. למשל - כלל החיילות המבקשות לחתום על חוזה עתודה מביעות הסכמה לכך שאם תחפצנה להתחתן או להביא ילדים (גם בתוך מהלך השירות החובה) הן יוותרו על שחרורן מהצבא. התחייבויות אחרות - מעגנות את ההתחייבות להתנדב ולכל הפחות לבחון כשירות להיות מגויס כמתנדב במקרה של אבחנה רפואית כזו או אחרת, בין אם עשויה להוביל לשחרור על פרופיל קבוע ובין אם זמני. על מנת לאמוד את עניינך יש לבחון את הפרופיל הרפואי ואת הבעיה הרפואית וכן את אופי ההתחייבות לשירות קבע יחד עם נתונים נוספים הקשורים בתפקידך הצבאי ובאופי ומהלך שירותך. אציין כי גם ישנו נושא של מקצועות נדרשים אשר גם לגביו יש עניין שעולה צורך להכירו במהלך יעוץ ובחינה של הנושא כמכלול. בהצלחה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא