לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עמיר

הגשת תלונה במצ"ח ותביעה כספית

שלום רב לפני חצי שנה עברתי מקרה אלימות מצד קצין ביחידה הגשתי תלונה באותו מרחב במצ"ח והנושא כבר בפרקליטות. רס"ר היחידה התנהל והתנהג במקרה האלימות בניגוד לפ"מ וכלפי בבוז או ליתר דיוק ניסה לעשות כל דבר אפשרי כדי למנוע ממני לגשת להגיש כנגד הקצין תלונה במצ"ח (גם על כך התלוננתי במצ"ח. התנהג כלפי בביטול חזר והדגיש שחבל לי על הזמן ושאני יחזור בי מהגשת תלונה. כאמור, נסעתי הגשתי לא היססתי ולא חששתי ולא הצטערתי לרגע. היום אני יודע שלמרות שהתלוננתי גם נגד הרס"ר לא הוגש נגדו כלום ובעוד חודש נראה שהרס"ר משתחרר הביתה * מה יכול להיות הסיבה שלא הוגש נגד הרס"ר שום תלונה או כתב תביעה ? (אני מרגיש ממש רע מההחלטה אני מרגיש שאני יוצא שקרן דפוק וזה צורם. * האם יש מקום לחזור ולהתלונן נגד הרס"ר במצ"ח מאחר וכשהתלוננתי זה היה משולב כלומר באותו תלונה נרשם ותועד גם נגד הקצין וגם נגד הרס"ר ? * האם אני יכול לתבוע את הרס"ר בהליך אזרחי / איך אני תובע אותו על מעשיו ? * איך נכון לפעול נגד הרס"ר והקצין איך אני משפיל ומכפיש אותם במסגרת הליך משפטי ? * מאוד האתי רוצה (ויש לי את האפשרות) לגרור אותם ולתבוע אותם במטרה לקבל פיצוי כספי ? סוף שבוע טוב בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עמיר שלום, לפי גרסתך הרי שתלונתך הועברה לפרקליטות הצבאית. אם כך הדבר, ביכולתך לפנות לפרקליטות הרלבנטית ולברר מה הוחלט בעניין התלונה והיכן היא עומדת. ייתכן שבחרו לא לפעול כנגד הרסר. תביעה אזרחית בהליך נפרד מבלי שיש גזר דין בהליך פלילי עשויה להיות קשה לניהול ונטל ההוכחה בהליך כזה להוכיח נזק או מעשה המזכה בעילה לפיצויים הוא עליך. בהצלחה.

עמיר

לעורך הדין שלום 1. מה יכול להיות הסיבה מהפן המשפטי שבחרו שלא לפעול כנגד הרס"ר (גמישות, התעלמות, יד רכה) מדוע לא בודקים אמינות הצדדים גם בעזרת במכונת אמת ומה מקום אחריות העדים שהזכרתי ורשומים בתלונה שבדו"ח מצ"ח ובתיק ? 2. והיה והרס"ר היה עומד לדין ונשפט העם היה יותר קל לגשת לתביעה אזרחית כי העמדה לדין זו למעשה ההוכחה לנזק או למעשה ? 3. במידה והקצין יעמוד לדין ויהיה העונש אשר יהיה אני יכול לתבוע אותו בהליך תביעה אזרחי או גם כאן יש חסמים ? * כל מידע נוסף יסייע בברכה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עמיר שלום - אני מתקשה לענות לשאלתך הראשונה כיון שאני לא הגורם שבחן את ההחלטה, כל אחת מהסיבות שציינת היא אפשרית כמו גם אולי - חוסר ראיות או היעדר אשמה. שאלתך השנייה לא ברורה - אך אם הבנתי נכון - העמדה לדין היא לא הוכחה לנזק. הרשעה במקרים מסויימים יכולה להיות עילה לתביעה המבוססת על ההרשעה לגבי הנזק. שאלה שלישית, אין קשר בין התביעות.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא