לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לאה

שיבוץ בת יחידה בבסיס מעבר לקו הירוק אחרי שהובטח לי תפקיד קרוב לבית

עידן שלום רב, אני בת יחידה, לאם חד הורית בגיל פרישה וחזרתי לשירות כעת לאחר עתודה לרפואה. והצבתי כרופאה בבסיס שאינו גדוד, אך נמצא מעבר לקו הירוק. זאת לאחר שהובטח לי תפקיד קרוב יותר לבית (פחות מ100 ק״מ). הייתי רוצה לדעת מהן האפשרויות שלי מבחינת מאבק בשיבוץ זה? תודה רבה, לאה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

לאה שלום, יש מספר דברים שצריך לבחון בהקשר זה, בראשית הדברים, יש לבחון את מצבך מבחינת הסכם העתודה עליו חתמת. יש לבחון אם ויתרת על זכויות מסוימות כבת יחידה בהתחייבותך לשירות במסגרת תוכנית עתודה רפואית. יש לבחון זכאותך מבחינת ת"ש וכן פקודות צבא נוספות . בחינה שכזו צריכה להיעשות באופן פרטני לאחר קבלת מסמכים הנוגעים למצבך האישי. אמליץ לך לקיים פגישה אישית עם עורך דין שיקבל ממך מסמכים שונים - כפי שיסביר לך באופן פרטני ולאחר בחינתם ובחינת מצבך יוכל להמליץ לך לגבי זכאותך לזכויות ובקשות שונות. בהצלחה!

הדר מלמד

שלום, שובצתי כתצפיתנית בגזרת איוש ויש לי שתי בעיות מרכזיות. ראשית יש לי בעיה בעיניים- אני רואה כתמים שחורים, הבזקים ולעיתים גם מסך שחור לגמרי, הבעיה מחמירה כשאני הרבה הזמן מול מסכים או מול אורות חזקים. הכתמים השחורים גורמים לי לכאבי ראש חמורים, לסחרחורות ולבחילות מה שאומר שאני לא יכולה לעשות את התפקיד ולא מוכנה לקחת על עצמי את האחריות הזו שכן מהות התפקד היא בהייה במסכים שזה משהו שאין ביכולתי לעשות. כשניפגשתי עם רופא צבאי לפני הגיוס הוא אמר שאני משקרת כי אין לי הוכחות למרות שהגעתי עם מסמכים רפואיים משנת 2013 המתארים את הבעיה. מהיום שהתגייסתי דררשתי לראות רופא עיניים אך כבר מעל חודש עבר ועוד לא ראיתי רופא. אני סובלת בבסיס מכאבי ראש חזקים, סחרחורות וחוסר ראייה ולא מסוגלת לתפקד ככה, הראייה שלי ממש התדרדרה מאז הגיוס. שנית, אני בת יחידה לאם חד הורית חולה (אבא שלי גר בחול) ורציתי לדעת אם זה בסדר ששיבצו אותי מעבר לקו הירוק, באיזור פעיל ומסוכן שיש בו כרגע עוצר יציאות. זה ברור שאני לא יכולה לעשות את התפקיד ואני כרגע בקורס שלא תורם לא לי ולא לצבא שום דבר. מה אני יכולה לעשות לגבי העניין? איך אני יכולה לזרז תהליכים ולעבור תפקיד בהקדם? תודה, הדר

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא