לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דני

עריק: קרפ"ר מסרב להוציא זימון חריג לפסיכיאטר צבאי

בני עריק מהצבא עקב דיכאון ונטיות אובדניות. פנינו באמצעות עו"ד מומחה למשפט צבאי (שירת כעו"ד בפרקליטות הצבאית) הן לבהר"נ מדור עריקים והן לקרפ"ר, בצירוף שתי חוות דעת של פסיכיאטרים בכירים הממליצים על שיחרורו מהצבא בפרופיל 21, במטרה להשיג את הסכמתם רשויות הצבא להמציא זימון חריג לבני כדי שיבדק על ידי פסיכיאטר צבאי ובתקווה/אמונה שגם פסיכיאטר זה ימליץ על שיחרורו מהצבא. לפני כיומיים קיבלנו מכתב מהקרפ"ר שעל פי תיעוד המפגשים של בני עם הקב"ן הוא אינו מוצא צידוק ל"זימון חריג" ומאחר שבני עריק הוא יכול לפנות לטיפול דרך קופת-החולים. עם כל הכבוד לקרפ"ר אני לא מבקש מהצא שיטפל בבני אלה מבקש להמציא לו הפניה לפסיכיאטר צבאי בהקדם האפשרי. לדעת עו"ד שלנו מן הראוי שבבנינו יסגיר את עצמו על מנת להגיש את הבקשה לפסיכיאטר בפני בית משפט צבאי. אני חושש לשלומו של בני ולהמשך נוקשות לבם/דעתם של רשויות הצבא - כולל בית משפט צבאי. אודה לך על המלצתך.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

דני שלום, ראשית - קשה עד מאוד מבחינה עניינית להתייחס לגופו של עניין לבקשה ולשיקול הדעת של הגורמים הרפואיים בקרפ"ר. שנית - עורך דין (מוכשר ככל שיהיה) הוא "רק" עורך דין וכפי שנהוג ברפואה - ניתן ללכת ולקבל חוות דעת נוספת מאיש מקצוע אחר. שלישית ולסיום - אין זה מן הנמנע שעורך הדין ממליץ לבנך להסגיר עצמו - שכן, עורך דין אינו רשאי להורות לבנך להמשיך לבצע עבירה!... במידה ותחפוץ - נוכל להתייעץ באופן פרטני. בהצלחה!

קצד"ר

שלום רב להורה דני, פנה ישירות בכתב לרמטכ"ל ו/או פוצץ הנושא תקשורתית ללא חשש ומורה בהצלחה

למזוהה בשם קצד"ר - שלום רב, המדובר בפורום שמטרתו ליתן מידע מדויק ומקצועי. הפתרון שהצעת - בכל הכבוד - הוא פתרון לא נכון ולא יעיל. אודה אם להבא - תיתן לנו לנסות לייעץ עצה טובה ולא דברים כפי שפרסמת שעלולים להזיק.

קצד"ר

לעורך הדין הנכבד תחילה תמוה שבחרת להשיב לי ולא לפונים האורחים: מר' נביל, מר' ניצן, ומר' עמנואל. - 1. מדוע הדבר לא נכון ולא יעיל כדברייך - מדוע . כאמור, כלל לא התייחסת לכך אך לא זאת הבעיה . - 2. מה לא יעיל בלפנות ללשכת פניות הציבור בלשכת הרמטכ"ל * הרי לא סתם החליט מי שהחליט שיש מקום ללשכת פניות בלשכת הרמטכ"ל למרות שיש גם את קצינת פניות הציבור, הנקח"ל, מוקד מזו"ר ולשכת קרפ"ר ועוד - 3.מה לא בסדר ולא יעיל בלפנות בבקשה ללשכת פניות הציבור בלשכת הרמטכ"ל הלשכה הוקמה לעזור ולסייע במקרים חריגים לאזרחים וחיילים שנתקלו בקושי נקודתי - 4. מה לא בסדר ולא יעיל בלפנות לתקשורת. מה לא בסדר להסתייע במקום שאחרים נכשלו או הכשילו מה לא בסדר ולא יעיל בלעשות כל שנידרש כדי להציל חיים או להקל או לשנות דבר קלוקל טיפשי - ואחר. - 5. מה לא בסדר בלפנות ללשכת הרמטכ"ל או לתקשורת - אין כל הבדל בין פנייה לעו"ד או לממונה על עו"ד לקבלת עזרה וגלגל הצלה בברכה

יקירי - אני מבין שנפגעת מתגובתי אליך ולא היה בה בכדי לפגוע. אסיים דבריי כאן ולא אתייחס לדבריך מעבר לכך - אינני מחפש התנצחויות אלא לסייע ותו לא.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא