ערעור על חקירת מצ"ח
לעו"ד שלום במידה ואני לא מרוצה מחקירת מצ"ח במידה ונראה שיש בתיק עדיין צללים במידה ונראה שיש הרבה מאוד סדקים ליתר דיוק לא במידה אני מתרשם שמתרשלים שמעגלים פינות שסוגרים דלתות במקום לפתוח או לפרוץ בכוח סביר. >אני מבקש לשאול מה תפקידו בכוח של מפקד מצ"ח בתיק חקירה ? >מי צריך לדרוש לפזר הערפל עד לקבלת תמונת מצב מלאה שקופה ממצא ? >מה תפקידו או ליתר דיוק מה חלקו של הקמצ"ר בהליך מימוש ומיצוי חקירה ? >מה תפקידו ומסגרת אחריותו של התובע שמקבל לידיו תיק לא שלם אם חורים וסדקים ? בתודה מראש בכבוד רב
ניצן שלום רב, בפתח הדברים - לא ברור לגבי איזה תיק מדובר. לא ברורה גם השתייכותך לתיק. ככלל, חקירות מצ"ח מתנהלות באופן שלגוף החוקר יש חופשיות מסויימת באשר לאופן ניהול החקירה. מי שאחראי על התנהלות החקירה הוא החוקר הממונה, מעליו קצין חקירות, מעליו מפקד הבסיס ולאחר מכן קצין המצ"ח הפיקודי ומפקד מצ"ח. לא כל התיקים עוברים בכל השרשרת הזו באשר לקבלת החלטות וחלק גדול מהתיקים עוברים לפרקליטות מבלי שעברו אצל כל גורם וגורם. תובע צבאי שרואה שבתיק לפניו יש להעמיק את החקירה או להשלימה רשאי להחזיר את התיק להמשך חקירה על דרך של השלמה. מקווה שמצאת מענה בתשובתי. בהצלחה!