חייל מארינס, משתמט בארץ.
שלום, יש לי אזרחות כפולה, ישראלית ואמיקאית. גדלתי בישראל, קיבלתי תאריך גיוס אך עזבתי לארה"ב. התגייסתי למארינס בצבא ארה"ב ואני כבר שנתיים בצבא. כמה שאלות: 1. אם אני בא לביקור בישראל עכשיו או אחרי שאני אסיים צבא, האם יקחו אותי למעצר כאשר אנחת בארץ? 2. האם אצטרך לעשות צבא גם בארץ אפילו שעברתי צבא בארה"ב? 3. אם אני אוותר על אזרחות ישראלית, האם עדיין יכולים לעצור אותי כאשר אבוא לביקור? (לגייס אותי אני מניח שהם לא יוכלו). 4. מה היא הדרך הטובה ביותר להתנער ממאסר וגיוס בארץ במצבי? בתודה מראש, ג'ייסון
ג'ייסון שלום רב, שירות צבאי במדינה אחרת משליך, על פי רוב, על האפשרות לשרת בצה"ל ו\או על משך השירות. אינני יודע באיזה גיל עזבת את ישראל, אך אם ניתן לך כבר תאריך גיוס הרי שיש אפשרות סבירה למדי כי אתה רשום כמי שמצע עבירה שעניינה היעדר מן השירות שלא ברשות. לאור האמור, סביר להניח שאם לא תדאג להסדיר מעמד מול גורמי הצבא - טרם חזרתך ארצה - אזי תיעצר בשדה התעופה לאחר כניסתך לארץ. לגבי השאלה אם תצטרך לעשות צבא בארץ או לא - תלוי בשירותך הצבאי בחו"ל ובנושאים נוספים ולא ניתן לענות כעת בלי היכרות עם נתונים נוספים. יוכלו לעצור אותך ללא אזרחות ישראלית וגם לגייס! אל תניח הנחות שגויות. אין דרך טובה לבצע את מה שכתבת - יש דרך שאולי עשויה להתאי למצבך יותר מאחרות - מומלץ ליצור קשר עם עורך דין ולקבל יעוץ אישי לגבי מה מתאים בעניינך שלך.