לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
טלי

אפליית חייל בודד עולה חדש בצבא

שלום, אני רוצה לקבל עצה בנוגע ליחס שמקבל חבר שלי בצבא. הוא עולה חדש, חייל בודד, משרת כבלש במשטרה צבאית. חוץ מהתפקיד העיקרי שלו, יש להם תורנות כלשהי שהיא שמירות במשך 12 שעות, לא בתוך הבסיס. הבעיה היא שהמפקדים שלו הפכו את השמירה הזאת לדבר היחיד שהוא עושה, אפילו לא מגיע לבסיס כי הוא כל הזמן שם: 12 שעות שומר, 12 שעות ישן. חיילים בפז"ם שלו אצלו בבסיס עושים שבת לשלוש עם אפטר לפני השבת ואפטר אחרי, אבל כל פעם שמגיעה השבת השנייה שהוא צריך לצאת הביתה הם מוצאים סיבה למה לא לתת לא לצאת. פעם אחת הם הטילו עליו שלילת חופשה (אמרו לו שהסגנית הביאה לו שלילת חופשה, הוא אפילו לא דיבר איתה). הפעם כשכבר היה בדרכו הביתה ביום חמישי, אמרו לו שיש עוצר יציאות. הוא הגיע לבסיס ועוד פעם שלחו אותו לאותה התורנות, הוא ביקש ליסוע לשמור בשעות של הלילה כדי שאוכל לבוא להביא לו דברים, הם איימו עליו במשפט. חלק מהחיילים שוחררו הביתה ביום שישי, חלק סגרו שבת ויצאו הביתה ביום ראשון, לעוד כמה מובטח שיצאו מחר. ורק לו לא נותנים לצאת הביתה מכיוון ש"יש עוצר" - כשהוא אפילו לא נמצא בבסיס. כשמנסה לברר משהו, המפקד שלו אומר שככה הרס"ר אמר, כשמדבר עם הרס"ר, ההוא אומר אותו דבר על המפקד. כל פעם שמבקש לצאת לפחות להביא דברים כי הוא לא ציפה שיהיה בבסיס יותר משבוע, הם מבטיחים שיחזרו אליו ולאחר מכן מפסיקים לענות על הטלפון עד הערב, עד שב-10 בלילה אומרים שלא, אי-אפשר לצאת. דרך אגב, עושים לו את זה גם כל פעם שרוצה לחתום על יום חופש או לקחת יום סידורים. האם מה שנעשה בו זה חוקי ואיך אפשר להתגונן מפני היחס הזה?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

טלי שלום, נשמע לי עניין בעייתי ביותר - אשמח לסייע באופן אישי - נא צרי קשר עם משרדי. 03-9455551

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא