אישור תנאי ת"ש לפני גיוס
אני עומד לפני גיוס. העברתי לצבא אישור כי יש לי אח נכה ומפגר המתגורר בדיור בקהילה קרוב לבית אשר אני עובד איתו ברמה יומיומית לשם שימור מצבו הפיזי וכשהוא בבית מטפל בו בלילה כי אימי חולה ובעלת אחוזי נכות של יותר מ50 אחוז בביטוח לאומי ואם לא אטפל בו בלילה היא לא תוכל לתפקד ביום עם אחותי ועם אחי כשהוא בבית. אמי לא עובדת כבר 12 שנה. אחותי בת 15 מאובחנת כבעלת תסמונת של בעיות התנהגות, קשב ושיפוט בעייתי. ההורים גרושים וכולנו אצל האם שגם אפוטרופסית יחידה של אחי הנכה. אני עובד מגיל 14 לעזרה בתחום הכלכלי. הבאתי לצבא חוות דעת של עובדת סוציאלית שמלווה אותנו בעיר עם המלצה לשירות קרוב לבית ואת כל האישורים הרפואיים לגבי כולם. קבלתי תשובה שלילית כי אמרו שאחי לא גר בבית ואמי יכולה לטפל בו- העובדת הסוציאלית כתבה שאמי לא עובדת ומטפלת בילדים. לא הייתה התייחסות למצב של אחותי שאמי לא יכולה לחפש אותה בלילות או לפתור בעיות שנוצרות עם כל מיני ערסים שהיא מסתבכת בהן. לגבי העניין הכלכלי נאמר שאוכל לעבוד בסופי שבוע - ואני משובץ לחיל תותחנים ולעבוד פעם בשבועיים שלושה זה לא מה שיעזור ואחרי אימונים קרביים גם לא בטוח שאהיה מסוגל. הפרופיל שלי 72 הקבא 54 . האם חוות דעת של עובדת סוציאלית קהילתית שמכירה את המשפחה אינה מספקת ? מה עוד אוכל להגיש לצבא כדי למנוע מהבית להתמוטט ? האם יש טען בהגשת קבילה לנציב קבילות חיילים ? בבקשה עזרתך. תודה
יובי שלום רב, אינני יודע מדבריך איזה דברים ניסית ואיזה דברים לא ניסית - אך בקצרה אגיד לך שאם אתה סבור בעניין זה שנעשה לך חוסר צדק באפיון מצבך מבית בעת גיוסך אזי ראוי שתפנה לנציב קבילות חיילים. לגבי מסמכים להוכחת מצבך מבית - ככל ותוכל להצטייד במסמכים רבים יותר אז עדיף. למשל, מכתבים מהמוסד של אחיך, מסמכים רפואיים, מסמכים כלכליים, מכתב מאמא וכו'. בהצלחה!
תודה