חייל משוחרר עבירה בזמן הצבא
אז כך הייתה לי הסתבכות קטנה שגררה אותי לסיפור שלא תיארתי לעצמי, בעבר נהלתי בלוג רכילות כתבתי שם כתבה שקרית על כל שאיזו קצינה בדרגת סג"ם שהייתה המפקדת שלי כתבתי שם שהיא שכבה עם כל הבסיס וכו את התמונות לקחתי מהפייסבוק הפרטי שלה והפצתי את זה בוואטצפ, בכל אופן עצרו אותי מצ"ח לפני מספר חודשים כשעוד הייתי חייל הייתי עצור מספר ימיים ואז שכרתי את שירותיו של עורך דין *** שלמתי לא מעט כסף סכות של עשרות אלפים, ברצוני לומר בפה מלא שהוא עורך דין מחורבן שאני הייתי תמים וטיפש. אבל בסדר התגברתי בכל אופן אחרי הסדר טיעון וכו הוא והפרקליטות הגיעו להסדר טיעון שבוא אני אודה בסעיפים "העלבת מפקד", וחוק לשון הרע" חתמתי כבר על הטיוטה. בחודש הבא אמור להיות לי משפט ההסדר טיעון הוא כזה - שאני ארצה בפועל חודשים מאסר ואותם ארצה בחלופת מאסר עבודות שירות - צבאיות. ואשלם לה קנס לקצינה של 8600 חצי סכום לפני המשפט , וחצי בתשלומים אחרי המשפט. בכל אופן לי אישית נשבר אני מרגיש מרומה הפרקליטות כתבו שאני הודאתי במעשה מה שלא באמת עשיתי לא הודאתי! זה אומר שהם כביכול אילצו אותי לחתום על ההסדר טיעון כדי שאודה. מה שאני מתכנן זה כך פשוט לא לשלם לה שום דבר ולא לעשות שום דבר ושיילכו לעזאזל אני כבר אזרח ואני יודע שהחוק הצההלי חל עלי גם חצי שנה אחרי השחרור - השתחררתי על אי התאמה התנהגות רעה וחמורה. בכל אופן לפני ההסדר טיעון שחתמתי עליו הפרליקטות רצו שאשב בכלא 3 חודשים. ובכל אופן עורך דין דביר אני אשמח מאוד שתתן לי טיפים ותכוון אותי. תראה אין לי שקל להוציא כדי לשכור את שירותך - הוצאתי מספיק את כל החסכונות הכל על העורך דין המחורבן הזה ששכרתי 27 אלף ליתר דיוק. אני גם לא אזדהה בפרטי כאן אבל שוב אני אשמח שתתן לי כמה טיפים מה לעשות וכו אם יש לך זמן אשמח שתתן לי כמה טיפים מזמנך החופשי ... תודה רבה לך ושיהיה לך בהצלחה.
חסוי שלום רב, מתנצל על שלקח לי זמן לסייע לך ולענות לך ומצטער מראש על שתשובתי לא תהיה פרקטית עד מאוד עבורך. אתחיל בכך שהמעשה שעשית לטעמי הוא מעשה שלא מצדיק חודשיים עבודות צבאיות וקנס. יותר מזה, אני לא סבור כלל שיש מקום להעמידך לדין במסגרת הצבא וכתב אישום פלילי. העלבת מפקד היא איננה עבירה לפי חוק השיפוט הצבאי - אולי התכוונת לסעיף שנקרא איום ועלבונות כלפי מפקד אך זה הוא סעיף שמניסוח ניתן להבין כי העלבונות צריכים לפגוע בכבודו או במעמדו כמפקד (דגש על "כמפקד"). בכל אופן אני מופתע מאוד על תוצאות ההליך ועל גובה הפיצויים שסוכמו (ספק אם בתביעה אזרחית הייתה זוכה לסכום כה גבוה - ועוד יוער כי היא עדיין יכולה להגיש נגדך תביעה בבית משפט ללא קשר להרשעה בפלילים). לגבי עורך הדין ומקצועיותו - על אף כל אשר פירטתי בתשובתי לצערי - הוא חשוף לחומר החקירה ואני לא ולכן יכול להיות שישנם נדבכי חומרה נוספים אותם אינני מכיר כעת ואשר לפיהם ובהתאם להם המצב עצמו והעונש שסוכם אכן מתאימים לחומרת המעשים שעולה מחומר החקירה. בכל אופן אין לי כוונה להתייחס כלל לאי המקצועיות של חבר למקצוע וזו לא מטרת הפורום. לצערי אינני רואה דרך בה אפשר לסייע לך כעת ללא יצוג בפועל ולכן - כפי שאמרתי בתחילת דבריי - אני מצטער שלא אפשרי לסייע לך יותר מכך.