לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עמית

הקלות וזכויות המגיעות למתנדב עם פרופיל 30 בצבא

אהלן. אני משרת כטכנאי בחיל האוויר במקצוע אלקטרוניקה, אינני הנדסאי ולא מוחתם קבע בעתיד. במהלך הצבא מצאו אצלי בעיה בריאותית אשר מעניקה ללוקים בה פטור משירות צבאי. ברגע שגילו את המחלה אצלי ביקשתי לעלות לוועדה רפואית המאשר התנדבות כיוון שרציתי להמשיך בצבא במקצוע שלי, הוועדה אישרה ואמרה לי שכרגע הצבא כביכול נידב אותי אליו ואני יכול להמשיך בשירותי הצבאי. כאשר חזרתי לבסיס נאמר לי שאין לי שום זכות מיוחדת מעבר למה שהמליצו הרופאים בוועדה הרפואית- שהמליצו אל שירות בתנאים מוגנים. כיום אני משרת כמו חייל סדיר רגיל בבסיס, משכורת רגילה, עושה תורנויות וסוגר שבתות. רציתי לשאול כמה דברים. 1. האם מגיע לי משהו שאני לא יודע? הקלות מסוימות למתנדב? פטור מילואים? 2. במידה ומצבי הבריאותי מדרדר חס וחלילה, האם בכל זאת ישאירו רותי בצבא כיוון שהתנדבתי? תודה רבה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

עמית שלום לגבי שאלותיך 1. אתה זכאי לפטורים שונים המותאמים למצבך הרפואי - אינני יודע מה מצבך ולכן אינני יודע לומר מה הפטורים המגיעים לך. לגבי מילואים - אינך חייב בשירות מילואים אלא אם תתנדב לכך באופן מפורש. 2. במצב דברים כזה - תוכל לבקש ועדה רפואית נוספת ולבקש להתיר את התנדבותך.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא