קבילת מפקדת ישירה של חיילת המוכרת כנערת חג"מ
אחותי הינה חיילת בודדה אשר לפני גיוסה הייתה בידה האפשרות לפטור רפואי(תת משקל ובעיות נוספות) אך היא רצתה להתגייס ולתרום למדינה,אחותי הינה מוכרת נערת חג"מ, בשבוע שעבר היא נשפטה על "התחצפות" (כששאלה את המפקדת שלה למה אינה מקבלת דרגה הרי הינה 12 חודשים בצה"ל) וכי יצאה לעשן מהתסכול ומהפגיעה קיבלה 12 ימי מכבוש בפועל. חשוב לציין כי בעניין הסיגריה הכן הודתה וכי על ההתחצפות כפרה באשמה.(מפקד הבסיס הינו כחודשים ספורים בבסיס וכי השתמש בכוחו למען יראו וייראו.)בסיום הפסיקה לא הוצע לה העתק מהתלונה או מגזירת הדין דבר שביררתי והבנתי חלה עליו חובת ההצעה .בסיום המשפט ולאחר הפסיקה אחותי שאלה את מפקד הבסיס מזה ימי מכבוש? אך הוא סירב לענות לה ולכן הפנתה את השאלה לרס"ר הביב שהיה נוכח במהלך המשפט והוא ענה לה כי מדובר בימי כלא בפועל. לאחר ששוחחתי עם המפקדת של אורטל זומנתי לבסיס בהצעתה כדי שמפקד הבסיס יוכל לקבל אותי ואוכל לדבר איתו לגבי חומרת הדין וכי היא חייבת לחפש עבודה כי הינה שקועה בחובות וללא תמיכה אך לאחר שהגעתי לבסיס סירב לקבל אותי. בהיותי מחוץ לש"ג המפקדת שלה החלה לספר לכל הבאים והנמצאים על מצבה של אחותי ומצבה הסוציואקנומי וגרמה לה לבושה רבה וכי מפקדת שלה הלבינה פניה ברמים ולא שמרה על חסיון ומידע סודי בין מפקדת לחיילת.אחותי ניסתה לעורר את תצומת ליבה של מפקדיה ולכן נאלצה לשרוט עצמה וזאת חשבה כי מדובר במחווה אובדנית.במהלך ביקורנו באותו הערב אצל הפסיכיאטר בביה"ח רמבם שכן גם במהלך נסיעתה לביה"ח עם המפקדת אחותי נאלצה להקשיב לשיחה של המפקדת עם בעלה על כך שהיא צריכה לקחת חיילת בעייתית שניסתה להתאבד לרמב"ם.כאשר המתנו לרופא שאלתי אותה מה התהליך של ערעור ענתה במפורשות רק מהכלא ניתן להגיש ערעור בדומה למה שענו לנו רס"ר הבסיס ורס"רית מהמרכז.לאחר בדיקה שערכתי אצל גורמים צבאיים הבנתי כי בתוך הכלא היא יכולה להגיד בקשה להמתקה אך הערעור אמור להינתן קודם לביצוע העונש.המפקדת של אחותי המשיכה שיחותייה אודות מצבה והפחידה אותה לגבי העונש שעלייה לבצע.במוצ"ש ניסיתי לדבר עם המפקדת על כך שאחותי אינה חשה בטוב כדי לעדכן אך היא סיננה.ביום ראשון האחרון היא הייתה אצל קב"ן היחידה בהמלצת הפסיכיאטר ולאחר מכן עצרה בבית לאחר שהודיעה למפקדת שהיא מגיעה לקחת ציוד לכלא ומגיעה לבסיס אך היא בנוכחותי וללא הפסקה הטרידה בטלפונים מאיימים כי אם לא תגיע לאחר כחצי שעה היא תיהיה נפקדת וכמו כן כנ"ל גם לשלישה(הן חברות).ואני עניתי להן לשיחה שיעזבו אותה היא מתארגנת ומגיעה אך המפקדת תרקה לי את הטלפון בפרצוף.ויש עוד דברים נוספים שהמפקדת אינה מתנהגת כמורת סמכות אלא קומבינטורית לצרכייה, לדוגמא אחת החיילות שהייתה ספקית במקצועה הועברה לתפקיד פקידתה של אותה מפקדת כדי שבערבים תוכל לעשות בייביסיטר לילדיה. ברור לכולם על היחס המועדף שמקבלת אותה חיילת וכמו כן ישנם שמועות על חיילים נוספים המספקים לה טובות הנאה.מה לעשות בנידון?
מיטל מזרחי שלום, ראשית ניתן לפעול בשני ערוצים כנגד אותה מפקדת המתנכלת לאחותך. 1. הגשת קבילה (לגבי היחס וההשפלה בבסיס וכמו כן חשיפת פרטים אישיים ורגישים אודות אחותך שנתגלו לה מתוקף תפקידה כמפקדת). 2. הגשת תלונה במצ"ח בגין שררה כלפי פקודים ומתן פקודה לא חוקית ואף עבירות נוספות - בגין שלל המקרים אותם פירטת וביניהם ההתנכלות לאחותך, השימוש בחיילים לצרכים אישיים ומתן טובות הנאה שלא כדין בהקשרים שונים. בהצלחה!