קבלת שחרור מהצבא על אי התאמה ואי רצון לשרת
היי קוראים לי אלכס אני אמור עוד מעט להתגייס אחרי 4 שנים של דחיית שירות, יש בעיה אני ממש לא מעוניין להתגייס בגלל שתי סיבות. הראשונה היא שאני רק מהמחשבה על להתגייס לצבא לא מרגיש טוב (אפילו פיזית מתחילה אצלי טאכיקרדיה הזעה קושי בנשימה חיוורון ואני על סף איבוד הכרה), אני לא מוכן להחזיק בשום פנים ואופן נשק ובמיוחד שלא להשתמש בו אפילו אם זה רק לאימונים וכמו גם אנני מוכן ללבוש מדים שמסמלים השתייכות לארגון כוחני וכובש, אני מאמין בהדברות בשלום ויחסי אנוש ולא במלחמה תמידית בין אנשים (וזה לא משנה אם זה בארצנו הקטנה או שזה אפשהו בחול), כבר לבשתי בחיים שלי מדים וקבלתי "פקודות" ממפקדים בעברי הייתי בבית ספר צבאי למשך כמה חודשים הייתי כל הזמן בדכאון נוראי הרגשתי אשם ואפילו היו לי מחשבות נוראיות בכיתי כל יום ולא רציתי לתקשר עם אף אחד, עד שיצאתי מהבית ספר הזה והכל עבר כאילו לא היה (והפסיכולוג אמר שזה בגלל המסגרת שבה הייתי, ומסגרת אזרחית הרבה יותר מתאימה לי וזה באמת היה ככה (עובדה שיצאתי תלמיד מצטיין חברתית ולימודית מבית ספר רגיל)). הסיבה השנייה שבגללה אנני רוצה להתגייס זה הקרבה שלי לבית ולמשפחה שלי וגם לא פחות לנוחות הביתית שיש לי, אני אפילו לא יכול לצאת לטיולים שהם בטבע ובסגנון כזה בגלל שאני לא יכול אפילו לתאר לעצמי שלא לישון בתנאים נורמליים (שכוללים מקלחת לבד שירותים לבד וכד) כמו גם אני מאוד קשור למשפחה שלי ולא מוכן שלא להיות הרבה ימים\שבועות מחוץ לבית מבלי לראותם בגלל הצבא. השאלה שלי האם יש דרך לפתור את זה ולקבל שיחרור מהצבא על אי התאמה לצבא\ללכת לקב"ן ולהשתחרר על סעיף נפשי?? (האם הסעיף הנפשי יפגע לי בעתיד בעבודה?)
אלכס שלום רב, השלכות של פרופיל רפואי הן רבות - יחד עם זאת מאוד תלוי מה הסעיף הרפואי בגינו שוחררת משירות. אדם ששוחרר משירות נוכח סעיף שעניינו :"התמכרות לסמים" סביר שיהיו לו הגבלות בהמשך על רישיון הנהיגה במידה כזו או אחרת. אדם אחר שיצא על סעיף שעניינו "קשיי הסתגלות" - לא יהיה צפוי בהכרח לאותן השלכות. לכן - בלי לדעת מה הסעיף שבכוונת הצבא להתאים לך אין מי שיכול לענות על שאלתך באופן מלא.