שאלה על הורה חרדתי ושיבוץ הבן בקרבי
שלום, אני עתיד להתגייס במרץ השנה לשירות קרבי-פרופיל 97.אני בעל קבא 56 ודפר 90 אך לצערי לא צלחתי מיונים של מודיעין וטייס. בכל אופן אני מיועד כעת לשירות קרבי. העניין הוא כזה-אימי סובלת מחרדות ודיכאון ומקבלת כדורים כבר שלוש שנים והמצב כעת מחמיר עקב גיוסי לקרבי. ביקשתי מהצבא שלא להתגייס לקרבי אך לא חשפתי עדיין את עניין החרדות של אימי. שאלתי היא האם חשיפת העניין הנל תוכל לסייע לי לצאת מקרבי ואם כן מה התהליך? כמו כן האם זה יכול לסייע בהת״ש (ואם כן לאיזה הת"ש ריאלי להגיע)? יש לציין כי יש לי עוד שתי אחיות והוריי די מבוגרים 60+.אשמח לקבל קצת הסבר על התהליך והאם בכלל הצבא יתחשב בכך? תודה מראש
אנונימי שלום רב, מחלת הורה (באופן פיזי או נפשי) הוא עניין שיכול להחיל על חייל תנאי שירות מסויימים ולהוביל עד לקבלת הכרה מלאה בדמות הת"ש 7 או פטור משירות מטעמים של אי התאמה. כמובן שהדבר תלוי במצב ובתימוכין (במסמכים) שיש לעניין זה. הצבא ייקח בחשבון גם את העובדה שיש לך אחיות וגם את גילם של הוריך במסגרת כלל השיקולים. הדרך הנכונה לפנות לצה"ל בשלב בו אתה נמצא הוא באמצעות לשכת הגיוס אליה אתה משתייך. אציע לך לפנות גם באמצעות פקס וגם להגיע לשם יזית ולבקש למסור את הבקשה וזאת נוכח העובדה שגיוסך קרוב. כל עוד לא נכנסת בשערי צה"ל הרי שתיקך האישי מצוי עד לגיוסך בלשכת הגיוס אליה אתה משתייך - פנייה ישירה למיטב למעשה תועבר ללשכת הגיוס וייגרם סירבול שלא לצורך. בהצלחה!
שלום לך 1.שלך מכתב בהול למפקד מיטב *מפקד מיטב הינו הגורם הממונה על לשכות הגיוס ,והמדורים בענפים השונים במיטב.פקס: 03-7376033 2. ואותו מכתב למפקד לשכת הגיוס באזור מגורייך בהצלחה
קצמ"ר היקר - אני מכבד את רצונך להשיב לשאלות אך היות ומדובר בפורום משפטי - אודה לך אם תתן לי כגורם משפטי מתאים לענות על הפניות בפורום זה. ברור לי שכוונתך טובה אך מי שמבקש לפנות באמצעות הפורום הוא כזה שמבקש התייחסות עורך דין לפנייתו. :) במלוא הכבוד וההערכה כמובן!
אימי העבירה פניה למיטב וזומנתי לפגישה עם משקית ת"ש. האם אתה חושב שהיא תוכל להועיל? ואם כן איזההת"ש לטעמך הוא רלוונטי? האם עו"ד צבאי יכול לסייע בנושאים כאלו?
מש"קית הת"ש יכולה להועיל. לא ניתן לדעת מה יהיה גובה הת"ש הרלבנטי - שים לב שנתון זה מושפע מהתמונה הכוללת וממצבה של אימך. עורך דין יכול לעיתים לסייע - אך המקום להסתייע הוא לאחר תפנה בעצמך ובמידה ותהיה סבור שהמענה שקיבלת אינו הולם. לעניין טיפול עורך דין - שים לב שהדברים לוקחים מעט זמן ועדיף לא "להיזכר" ברגע האחרון על מנת לאפשר טיפול מיטבי מצד עורך הדין.
שלום לך תחילה אני מבקש להגיד תודה למנהל הפורום עורך דין עידן דביר על האפשרות להגיב לפנייה, חלילה אני לא כאן כדי להפריע או לגרוע. - *ראשית נדגיש שמול המערכת הצבאית לדעתי במקרים מסוימים יש מקום להיעזר באיש מקצוע שיכול לייצג אותך - הכל תלוי בדחיפות* - אך באותה נשימה חשוב להוסיף שכדאי לנסות לבצע את התהליך מול המערכת לבד...ובמידה ומתעורר קושי לפנות לעו"ד וזאת כדי שלא יגידו שאתה עושה שרירים מוקדם מדי שלא לצורך ואז עלול להיות לך יותר קשה כאמור זה תלוי בדחיפות שלך והקושי להזיז הרים - ציטוט מפנייתך: "אימי סובלת מחרדות ודיכאון ומקבלת כדורים כבר שלוש שנים והמצב כעת מחמיר עקב גיוסי לקרבי. ביקשתי מהצבא שלא להתגייס לקרבי אך לא חשפתי עדיין את עניין החרדות של אימי. " = דאג לברר מראש עם יש צורך ( בייפוי כוח או הסרת סודיות) במסירת העתקים רפואיים המעידים על מצב אימך ועד כמה הם נחוצים חשובים ויכולים לסייע לך - ציטוט מפנייתך: "האם חשיפת העניין הנל תוכל לסייע לי לצאת מקרבי " =לדעתי במידה ויוכח שיש צורך וחשיבות בנוכחותך בעזרתך היום יומית / השבועית (מאחר ולא צינת את גיל האחיות שלך) לצד פרמטרים נוספים של מצב משפחתי, גיל ההורים, יכולת כלכלית, מצב הרפואי בריאותי של ההורים, המגבלות והקשיים כל זה יחד יכול להביא לשינוי בהחלטת המערכת הצבאית לטובתך - ציטוט מפנייתך: = "אימי העבירה פניה למיטב וזומנתי לפגישה עם משקית ת"ש" טוב מאוד. בשלב הזה נשאר לך להמתין לפגישה ולאחריו לבצע את ההוראות שתקבל ממשקית ת"ש המלצה: דאג יום קודם הפגישה לגלות אחריות ולברר שאכן הפגישה מתקיימת כנדרש...כך גם לא תגיעו לחינם - ועוד דבר חשוב: עד הפגישה כנס קרא ותשכיל על האפשרויות שלך במידה וחלילה לא מסתדר מול ת"ש והמערכת הצבאית ואתה מרגיש נפגע על מיצוי זכויותיך בעזרת פנייה כמלש"ב "לנציב קבילות החיילים "יש הסבר מפורט, דרכי פנייה, וטל' להתקשרות - זכור שיש לך זכות לאחר ניסיונות מיצוי כושלים לפנות למשרד פניות הציבור בלשכת הרמטכ"ל - וכפי שאמרתי בפתיח יש לך את האפשרות להעזר ולקצר הליכים בעזרת עו"ד המתמחה בתחום הדין הצבאי - בכל מקרה שמור על קשר - בהצלחה
שלום קצמ"ר .. שוב אפנה אותך לדבריי מהודעתי הקודמת אליך.. לידיעתך - קפ"צ לא יכול לסייע בשלב זה... אעדיף שלא תמשיך במתן תשובות במסגרת הפורום - תודה..