זכויות והטבות שנפגעות עקב שחרור עם פרופיל 21
שלום, אני חייב עזרה בבירור הזכויות לאחר שחרור על 21. אני משרת כבר כשנה ו-8 בחייל החימוש פסלתי מקצוע כמכונאי טנקים על ידי הורדת הפרופיל ל- 45 והמשכתי כמדריך טכנולוגי עם הת"ש 7 ניתנה בידי האפשרות לצאת מהצבא על 21 רפואי (מפסיכיאטרית) ורציתי לדעת אילו זכויות והטבות נפגעות לי לאחר השחרור (מלבד המענק והפיקדון) והאם אפשר להשלים את ה-3 שנים בשירות לאומי וכך לקבל את מלוא הזכויות (במידה והן נפגעות) אני יודע שאני רשאי לקבל את חוק מע"מ 0 לאחר 12 חודשי שירות אך מה לגבי הטבות במשכנתא וכדומה? לא מצאתי אף מקור שמסביר את הנושא בצורה ברורה אשמח בבקשה לעזרה זה גם די דחוף תודה רבה.
אלעד שלום, לגבי שאלתך - אכן אין מקור אחד שמסביר את כלל ההשלכות - הסיבה לכך היא פשוטה - שכל עניין נבחן לגופו. נכון שיש דברים שמשותפים לכל המקרים אך למשל השלכות על רישיון הנהיגה הוא נושא שנבחן פרטנית - כך גם נושאים אחרים נוספים. לא אוכל לסייע במתן מענה כללי לשאלתך כיון שזה עלול להטעות אותך חס וחלילה ואז לא תוכל להסתמך על דבריי - מה שאמליץ לך לעשות בשלב זה הוא לפנות לעורך דין ולתאם עימו פגישת ייעוץ - במהלכה תקבל את כלל המידע הנחוץ לך. בהצלחה!
תודה רבה על התשובה איך אוכל למצוא עורך דין שמבין בתחום? אני יודע שני דברים 1) שהרישיון שלי לא יפגע כל עוד הסעיף שרושמים לי לא פוגע ביכולות נהיגה (כגון קשב וריכוז קריטיים או אללכוהליזם או נכות אורטופדית) 2) שמרגע ששיררתי 23 חודשים או יצאתי על רפואי אני זכאי לפטור ממס למשך 3 שנים עד סכום מסויים של משכורת חודשית / שנתית