לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אופיר

פדיון ימי חופשה שלא נוצלו לאחר שחרור קבע מצה"ל

שלום. לאחר שירות קבע של שנה ומספר חודשים בצה"ל השתחררתי. היו לי מספר ימי חופשה שלא ניצלתי. מתי אני צריך לקבל את התשלום ? תודה.

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

יש להסדיר מול מופ"ת ולקבל את התשלום בגין ימי החופשה שלא נוצלו עם שחרורך בתלוש המשכורת האחרון שיונפק על שמך

אופיר

שלום ובוקר טוב. מה הכוונה "להסדיר" מול מופ"ת?. נאמר לי ע"י השלישה שאין לבצע דבר, הפדיון מתבצע אוטומטי. קיבלתי תלוש של חודש לאחר שחרור ולא היה בו את הפדיון. האם יש להמתין לחודש מארס (הבנתי כי בחודש פברואר מתבצע חישובי סגירת שנה). תודה.

אופיר שלום - באפשרותך להמתין לחודש מרץ אך לדעתי עליך לפנות טלפונית ולבדוק זאת על מנת לא להמתין מעבר לנדרש.

סטס

שלום, בקרוב אני צפוי להשתחרר לאחר שירות 4 שנים בקבע. הבנתי שישנו חוק מדינה שאומר: שבמקרה של עזיבת מקום העבודה אני זכאי לפדות את כל ימי החופש שלא ניצלתי ב 3 האחרונות בנוסף לימים שצברתי? האם לדוגמא: בשנה עמדו לזכותי 20 יום מתוכם ניצלתי רק 5 ועוד 7 נצברו לשנה הבא, האם זה אומר שעכשיו בשחרור אני יוכל לקבל עבור ה 8 ימים שכר בנוסף ל 7 שצברתי?

סטס שלום רב, מדובר בעניין שאינו מוכר לי ולא התעסקתי איתו בעבר. בעיקרון - מדיניות צבירת ימי חופשה במשרד הבטחון ובצה"ל בפרט איננה כמו משרדי ממשלה אחרים ולכן לגבי חלק מן התנאים הנהוגים במשק עובדי המדינה אינם דומים בצה"ל.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא