לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מיכל

רוצה להתלונן על עוול שנעשה ולעבור בסיס, למי לפנות לשינוי השיבוץ?

שלום, לפני כמה שבועות הייתי במיון,ובאישפוז. שלחו אותי למיון ללא מלווה הייתי במצב של גסיסה, לא באו לבקר אותי במהלך כל המיון והאישפוז כי המפקד היה באישפוז בעצמו. המפקד דאג לפנות זמן לשאול למה אני נפקדת אבל לא דאג לשאול לשלומי לו לרגע אחד, אפילו שכתבתי לו במפורשות שחור על גבי לבן שאני נמצאת במיון. האחראית על זאת שנמצאת בדרגה שלו בזמן שהוא איננו רצתה לרשום אותי על נפקדות ולעלות אותי למשפט על זה שאני לא מגיעה לבסיס בגלל שאני מסופחת לר"ם 2. המפקדים אפילו לא הודיעו להורים שלי שאני נמצאת במיון. כל השלוש ימים שהייתי באישפוז הייתי לבד מאחר והבסיס שלי נמצא הרחק מאוד (מאחר והבסיס שלי במרכז ואני גרה בצפון) ואף אחד לא דאג לי כלל. הבסיס אף אחד לא רשמו שאני בכלל נשלחתי למיון ולאישפוז. אפילו שזאת מחליפה אותו לא דאגה יום אחד לבוא לבקר אותי (המרחק בין הבית חולים לבסיס במרחק של 10 דקות נסיעה). בנוסף לכך, הייתי מסופחת עד ליום מסויים לר"ם 2 ודברתי עם המפקד שלי ואמר שרשום שאני מסופחת עד לתאריך אחר ( כמה ימים לפני התאריך שאמרו) כשעימתי את הדברים הם ציינו בפני שאני צודקת, והמפקד כנראה רוצה לעשות עליי טופס שאני עריקה על משהו שגוי.. בנוסף עברו 10 ימים מהיום שנשלחתי הביתה מאישפוז ואף אחד לא בא לבקר אותי אפילו רגע אחד. אני מעוניינת להתלונן ולעבור בסיס ולהעניש בחומרה על העוול שנעשה כאן, האם לפנות לסגן מפקד בסיס יכול לעשות משהו בנידון ולשנות שיבוץ? האם לפנות לנציב קבילות? אשמח למענה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

מיכל שלום רב, לא הבנתי מפנייתך אם היום את נמצאת בביתך באישור או שלא. אני מציע לך מהנסיבות שעלו שככל ואת בביתך ממתינה הרי שחובה שהדבר יהיה באישור - במידה ולא כך הדברים אז עלייך להסדיר את מעמדך. מהדברים שרשמת הדרך המתאימה יותר לטיפול כעת היא פנייה לנציב קבילות. בהצלחה!

מיכל

תחילת החודש הייתי במיון ומשם נשארתי לאישפוז לכמה ימים, לאחר מכן הוציאו אותי ואמרו שאני מסופחת לר"ם 2 עד יום ראשון. שאלתי את המפקד האם אני צריכה לעשות טופס טיולים נכנס בראשון, והוא ענה לי שרשום שאני בגימלים עד שלישי. עכשיו צלצלתי לר"ם 2 והם אמרו לי שרשום עד שלישי גימלים אך מאחר ואני מסופחת לר"ם 2 הם מחליטים מתי אחזור ליחידה והם חליטו בראשון. המפקדת המשנית בשבוע שעבר רצתה לעלות אותי על נפקדות שהיא ידעה במפורש שאני בגימלים היא רשמה "מיכל אם אינך מגיעה ביום ראשון(הקודם) לבסיס אני אדאג שלרשום אותך על נפקדות ושאני אשפוט אותך." ובנוסף המפקד כנראה היום רצה לכתוב עליי טופס תלונה על זה שהוא חושב שאני מנסה להיות "עריקה". יש לי אישור להיות בבית עד לראשון הזה. האם לפנות ישירות עם כל הדברים שרשמתי כאן לנציב קבילות? האם כל הדברים הללו מספיק מהווים הילה לנציב קבילות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

לפי המפורט כן. אם תרצי תוכלי להעביר את הדברים לעורך דין מטעמך כדי שיבחן זאת באופן מעמיק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא