סוגיית בן יחיד בצה"ל
האם בן שאימו אימצה ילד נוסף שאינה ילדה הביולוגי עדיין יחשב כבן יחיד מבחינת שאלת מקום שירותו הצבאי?
עונה פעם נוספת - כנראה יש תקלה טכנית ... לעניין אופי השירות, ילד ביולוגי יחיד אשר יש לו אח מאומץ עדיין ישרת בתנאי שירות דומים לבן יחיד.
בן ביולוגי יחיד ובן מאומץ נכה נפשית (קבל פטור מלא משרות צבאי)- האם הצבא צריך להכיר בבן הביולוגי כבן יחיד (לעניין אי הצבתו בתפקיד לוחם)
שלום, אני אמא של בן יחיד, אלמנה. הבן שלי שובץ כמאבחן ביטחוני. אני לא מוכנה לשלוח אותו לשרת בתפקיד כזה כי זה שווה להרוג אותו! הבן שלי לא יציב במצבי לחץ- מעלה לחץ דם, מתפרץ ולא שולט על עצמו. נאמר לי שלא ישלחו אותו לתפקיד מסכן חייו ופתאום קיבלנו ״מאבחן ביטחוני״. מה האופציות לפי החוק לשנות את זה? היתי רוצה לא להגיע לכלא ולא ברור לי למה מגיע לבן יחיד תפקיד כזה מסונן?! מה אפשר לעשות פרט לסרב להתגייס וכלא? הטלפון שלי יהיה זמין ב27/06/17 , בבקשה אם תענו לי שיהיה בדואר האלקטרוני בתודה רבה
לי קיימת בעיה דומה אך לגבי בן יחיד לאם יחידנית. הבן שלי התקבל למודיעין בתנאי שיהיה מקום. ביולי הודיעו לו שאין מקום ביחידה שהתמיין אליה ושלא נשארו תפקידי מודיעין לבעלי פרופיל קרבי (72) אך נשארו תפקידים לבעלי פרופיל לא קרבי. מיטב התעקשו שהבן שלי נחשב קרבי ולכן מודיעין ירד מהפרק. ומאז כל פנייה של הבן שלי לצבא לתפקיד כלשהו (גם שאינו מחייב מיון ואף שמתאים לפרופיל שלו) היא שהוא מיועד למערך הלחימה - למ"כ טירונים, הגנה אוירית או מאבחן בטחוני כלומר שומר במחסומים שבמעברים. כל זאת כיוון שהוא פרופיל 72 ובן יחיד. גם אני וגם הבן שלי לקחנו את זה קשה ביותר. אני לא מוכנה שישרת במעברים ובכלל שיהיה עם נשק. מה באפשרותי לעשות. אני ממש במצוקה עקב הנושא. אודה לתשובתכם.