לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאור

התנכלות מצד רשויות הצבא

ביום 14.6.18 התייצבתי בפני וועדה רפואית לחיילי מילואים ונקבע לי פרופיל רפואי קבוע 45 בשל אסתמה חריפה ואלרגיות מהן אני סובל ב-3 השנים האחרונות. בעקבות זאת פניתי לגורמים בצבא וביקשתי שבהתאם לפרופיל הרפואי החדש שנקבע לי ישבצו אותי מחדש ליחידת מילואים שתואמת את צרכיי הרפואיים. לצערי, טענתי לא התקבלה. מפקד הפלוגה ביחידה בה אני משרת טען בפני שחייל בעל פרופיל צבאי 45 כשיר לשרת "ביחידה עורפית" ולכן אין סיבה לגרוע אותי מיחידתי הנוכחית. כמו כן, טענתי בפניו שהמקצוע הצבאי שלי "טכנאי תקשוב מבצעי" הוא מקצוע צבאי שמיועד לבעלי פרופיל צבאי 72 ומעלה, ומאחר והפרופיל הרפואי שלי נמוך יותר אני לא כשיר לשרת במקצוע. המ"פ ענה לי "שבמילואים זה לא עובד ככה" מבלי להרחיב או לציין מהם הנימוקים לכך. ניסיתי להסביר בפני גורמים שונים בצבא שהיחידה פועלת בשטחים פתוחים ועובדת עם כלי רכב שפולטים מהם עשן וחומרים רעילים, כדוגמת נגמ"שים, ובשל כך אני חושש ששירות ביחידה עשוי להרע את המצב הרפואי שלי. לצערי הרב, הטענות שלי נפלו על אוזניים ערלות. העליתי את טענה זו בכתב בפני מגוון רחב של גורמים כגון נציבות קובלנות החיילים, קצינת פניות הציבור, קצין המילואים הראשי, דובר צה"ל ואף לשכת הרמטכ"ל, אך עד למועד זה לא התקבל מענה מאף אחד מאותם גורמים וכך נותרתי עומד בפני "שוקת שבורה".

item.Author מנהל הפורום עו"ד עידן דביר

אשמח לסייע לך - תוכל לפנות למשרדי ולתאם פגישה.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא