לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בדוי

פיצויים עקב פציעה בכף יד (אצבע אמצעית)

היי, בשירות הצבאי שלי נסגרה עליי דלת מברזל על כף היד ונפצעתי באמה (האצבע האמצעית). זה גרם לדימום רציני, הלכתי לבית חולים, חבשו לי את האצבע, היה לי שבר והביאו לי ימי מחלה (לקח זמן עד שפינו אותי אבל אתעלם מהפרט הזה..) בימי המחלה המפקד אמר לי לחזור לבסיס (שהיה בצפון והבית שלי במרכז) כדי להחזיר את הנשק, אמרתי לו שאני עם שבר וקשה לי להגיע ובכל זאת הוא פקד עליי לבוא (הוא טען שיש חוק שאוסר על חייל להישאר עם נשק בבית מעל שבוע או משהו כזה והם עשו מה שהם יכולים בשבילי כשהייתי צריך עזרה בפציעה). הייתי חייל תמים ועשיתי מה שנאמר לי מבלי לדעת שזה לא חוקי ומבלי לדעת את ההשלכות של ההגעה שלי. כשהחזרתי את הנשק, הנשק (האיש האחראי על החזרת הנשקים) חייב אותי לשמן את הנשק ולנקות אותו כדי להפקיד אותו. שימנתי את הנשק, עם שבר באצבע, השמן נכנס לי לתחבושת והחמיר את המצב. כיום, לאחר מספר שנים (6 פחות או יותר), האצבע שלי עדיין נפוחה ואני משוכנע שזה בגלל המקרה עם השמן שהחמיר את המצב בזמן הריפוי. אני יודע שזה היה לפני מספר שנים אבל האמה שלי עדיין נפוחה וזה בגלל רשלנות של הצבא וכיום אני עצבני על זה יותר מתמיד, כיוון שזה לא רק משהו שהיה וחלף אלא נפיחות שנשארה. האם יש אפשרות להוציא מהמקרה הזה פיצויים? אני יכול ללכת לאבחנה של רופא גם היום לגבי מצב הנפיחות. המקרה גרם לעוול מבחינתי, בייחוד כי הוא נגרם ברשלנות. השאלה נכונה גם ללא רשלנות, הבנתי שניתן לקבל פיצוי על פגיעה שנגרמה כתוצאה משירות צבאי, וכל שכן ברשלנות כמו במקרה שלי. אני כרגע משובץ למערך המילואים, אני אציין שאם הצבא לא ייקח אחראיות על מקרים כאלו, אני לא אהיה מוכן לשרת יותר במילואים ואני אהיה מוכן לקבל את הדין של סירוב (במידה והצבא יקבל אחראיות וייתן פיצויים ראויים, אין לי עניין לסרב למילואים).

עורך דין עידן דביר

שלום לך גולש בדוי, בתחילת הדברים אציין כי על פניו ובעקרון ניתן לתבוע על נזק שקרה בנסיבות כפי שתיארת את משרד הבטחון על נזק שנוצר במהלך השירות הצבאי ולמעשה הותיר בך נכות כלשהי. בהגשת תביעה ישנו מחסום נוסף - אשר לענייננו מהווה כאן בעיה והוא פרק הזמן לחלוף הזמנים שבין מועד שחרורך משירות בטחון ועד להגשת התביעה. לפי הנתונים בדבריך לא תוכל להגיש תביעה נגד משרד הבטחון בגין אירוע שקרה במהלך שירותך הסדיר וזאת בחלוף זמן כה רב ממועד שחרורך. רבים לא יודעים זאת אבל פרק הזמן העומד לרשותך לתבוע בגין נזק צמית שנגרם לך במהלך שירות הביטחון שונה ממשך ההתיישנות בתביעת נזיקין רגילה. לפיכך - אציע לך ללכת לייעוץ אצל עורך דין לנזיקין לגבי גיבוש כלל זכויותיך מול גורמים אחרים (ביטוח לאומי למשל). בהצלחה!

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני צבא