משפטי– זאפ
משפטיפורומיםהסכם ממוןבירור לגבי חלקה של אשתי בעסק שלי

מנהלי הפורום

עו"ד ליאור יניר

עו"ד ליאור יניר

עורכת דין ומגשרת, בעלת משרד המתמחה בדיני המעמד האישי, משפחה, צוואות, התרות נישואין, חלוקת רכוש, ישוב מחלוקות, הסכמי ממון והסכמי גירושין. בעלת תואר ראשון במשפטים ( L.L.B ), בעלת תואר שני (M.A) במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים. כמו כן בעלת תעודת מגשרת מעם המרכז הישראלי לגישור ואימון גומא. שימשה כמ"מ יו"ר ועדת החינוך של לשכת עורכי הדין וכיום הינה דיינת בית הדין המשמעתי של לשכת עורכי הדין.

קביעת פגישה
0779971403
חזרה לפורום

בירור לגבי חלקה של אשתי בעסק שלי

אמי
אמיר

אני שוקל להתגרש מאשתי. לפני חמש שנים פתחתי עסק כעצמאי. אשתי לא עובדת בעסק ולא תרמה כלום לעסק. אני מבקש לדעת האם בגירושים יגיע לאשתי חלק מהעסק שלי.

RE:
ליאור יניר משרד עו"ד
ליאור יניר משרד עו"ד

שלום לשאלתך אציין כי במידה ונישאתם לאחר שנת 1974 יחול חוק יחסי ממון אשר קובע כי בעת הגירושין יערך איזון משאבים בינך ובין אשתך. על פי חוק זה העסק אותו הקמת הינו חלק מהנכסים האמורים להתחלק בינך ובין זוגתך. עם זאת חשוב לציין כי גם החובות המוטלים על העסק יחולקו בינכם ועל אשתך יהא לשאת במחצית מהם. בית המשפט בבואו לבצע את חלוקת הנכס יתן דעתו גם לשאלת מידת ההשקעה של כל אחד מכם, בעסק או בהשקעה במטלות אחרות אשר אפשרו לך להקימו. בהצלחה ליאור יניר, עו"ד מנהלת הפורום בהצלחה