לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גלית

עורך דין שניתק מגע חד צדדית

רונן שלום רב, השאלה הזו היא עקרונית אמנם שעורך דין אמור לדעת לענות ואודה מראש באם תיענה על ידך (למרות שאולי אינה קשורה בהכרח ישירות לנושא הפורום). עורך דין שמטפל בתביעה שהגשתי בסכום גבוה מאוד (מאות אלפים) בתיק שנמשך זמן רב וצפוי עוד להימשך זמן מה, החליט שהוא "נעלם מהשטח" כבר כחודשיים (גם לפני כן היה קשה להשיגו ותשובותיו במייל היו לקוניות וחלקיות ביותר, אך עכשיו זה נתק חד צדדי), ללא כל סיבה או צידוק נראה לעין. הוא אינו עונה לטלפונים (וגם לא מזכירתו), לא עונה לשאלות במייל, לא מעדכן במתרחש, לא מעביר העתק אליי של חילופי תכתובות בתיק בין הצדדים מולו מול בית המשפט (על אף שהתבקש מפורשות לכך), לא ניתן להתייעץ איתו בשום נושא ולמעשה חוטא לתפקידו. יתכן שאולי היו מהלכים עקרוניים בתיק שהתבצעו מצידו ללא ידיעתי ואחרים שאולי לא התבצעו מצד שני ברקע – אך לי אין כתובעת כל יכולת השפעה על כך או ידיעה על כך, ויתכן שחלקם אף בניגוד לרצוני. כל זאת על אף פניות חוזרות ומתועדות (אציין כי ידוע לנו בעקיפין שבתקופה הנ"ל הוא כנראה כן ממשיך לטפל בתיקים אחרים שבמשרדו באופן רציף ושוטף ומתקשר עם לקוחותיו). יתר על כן, לפני הנתק שיצר, אף הטעה אותי בעניין עקרוני במכוון כדי לנטרל את התנגדותי למהלך כלשהו בתיק (טען כי בית המשפט החליט החלטה כלשהי בתיק למרות שכלל לא כך ואפילו שהתברר כי הוחלט ההיפך –ויש את הוכחה על כך). למעשה אבד האמון בו, ביושרו, ובאינטרסים המניעים אותו. לפיכך אשמח לדעת מה הם ההשלכות לכך עבורי, וכיצד כדאי לי לפעול ? 1)) האם כדאי לי לבלוע את הגלולה, ולהמתין לסיום התיק שאולי אינו רחוק מאחר שאולי רב הנזק שבהחלפתו על התועלת שבכך? (2) האם לאור האמור קיימת עילה מצידי לתבוע אותו על רשלנות בטיפול, עיכוב, סחבת, ושלילת כל אפשרות ליכולת ההשפעה שלי על התיק, והפסדים שנגרמו עקב כך? (למשל – טען בפניי שאם לא ימונה מומחה מטעם בית המשפט עד תאריך מסויים הוא ידרוש פיצוי חודשי מהנתבעים עבור הנזק שנגרם לי – אך לא טרח לעשות זאת בפועל). 3)) האם בכלל הוא יהיה זכאי לקבלת שכר טרחה ממני באם אחליפו? (רובו אמור להיות מבוסס על אחוזים מתשלומי הנתבעים הצפויים). [אציין כי עבודתו העיקרית עד כה כללה מספר דיוני קדם שנכח בהם בעבר בנוסף להגשת כתב התביעה] – בחוזה עימו אין סעיף המגדיר מקרה של נקודות יציאה כלשהם. 4)) כיצד אוכל לצפות בכל התכתובות בין הצדדים ומול בית המשפט בחודשים האחרונים ללא "עזרתו" של עורך הדין המטפל כרגע ? 5)) האם וועדת האתיקה של עורכי הדין אמורה לראות זאת בחומרה – וכיצד היא עשויה לפעול באם תוגש פנייה אליהם בנושא ? האם כדאי לי להגיש פנייה ? 6)) מה מומלץ לי לעשות כדי למזער את הנזקים שנגרמו ואת העתידיים בכל הנוגע לענייני שכר טרחה או באופן כללי למזער נזק בתיק? בתודה רבה מראש על זמנך.

מנהל הפורום

גלית שלום, לצערי שאלתך חורגת ממסגרת הפורום של סימני מסחר ועל כן אין באפשרותי להתייחס אליה. רונן

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום סימני מסחר, מותגים ומכס