בדיקה לגבי לוגו חדש שלי
שלום רב כעצמאית חדשה אני רוצה שיהיה לי לוגו משלי. איך אני יודעת שלא קיים לוגו כזה או דומה בארץ או בעולם? איך אני יכולה להימנע ממצב שבו אני אקבל יום אחד תביעה על פגיעה בזכויות יוצרים? איך ואיפה אני יכולה לבדוק אם קיים לוגו כמו שאני רוצה שיהיה לי?
שלום מורן, זכות יוצרים קמה ליוצר ביצירה עם היווצרה, כלומר, אין צורך לרשום אותה במשרד רישום, במשרד עורכי דין או בכל מרשם אחר על מנת לבסס הגנה על זכות זו. כיוון שזכות יוצרים לא נרשמת במירשם ציבורי כלשהו אין באפשרותך לבדוק אם הזכות נרשמה באופן רישמי. עם זאת, קיימים משרדי רישום בעולם (בארה"ב, באירופה) המאפשרים רישום של זכות יוצרים במירשם ציבורי, זאת, על מנת לאפשר אכיפה של הזכות במקרה של תביעה וכן הרתעה של צדדים הטוענים לזכות ביצירה, וניתן לעיין ברישומיהם. בנוסף, ניתן לרשום את הלוגו כסימן מסחר. על מנת לבסס הגנה זו, עלייך לרשום אותו ברשם סימני המסחר הישראלי כסימן לאומי (שאז, תהא עליו הגנה רק בישראל) או כסימן בינ"ל (שאז תהא עליו הגנה במדינות בו את מבקשת להגן עליו). לפני הרישום, ניתן לבצע חיפוש ברשם סימני המסחר במדינה הרלוונטית בו את מבקשת לרשום את הסימן על מנת לבדוק אם נרשם לוגו דומה אצל רשם זה. מומלץ לפנות לעו"ד הבקיא בתחום זה לשם ייעוץ משפטי. בהצלחה, איילה * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא
שאלות נפוצות:
יניב בוקובזה
הדר עצמון
זיו שמיר