גביית חובות הוצאה לפועל מאדם שברח לחו"ל
שלום רב, נניח וינשו אדם החייב בהוצאה לפועל. לאותו אדם נפתחו מספר תיקים על ידי הבנק, חברת אשראי וכמה עסקים (ביניהם אני - אחד הנושים). אותו האדם בעל אזרחות כפולה - אזרח ישראלי-הונגרי. החייב היה בהליך של פשיטת רגל ולפני מספר חודשים פשוט נעלם. הפסיק לשלם. האם הוצאה לפועל/הכונס הרשמי יפעלו לאתר את החייב בחו"ל? ההסבר ההגיוני הוא שהוא ברח להונגריה או לאחד ממדינות האיחוד האירופאי. השאלה האם הוצאה לפועל/הכונס הרשמי ידאגו למצוא אותו ולמצות איתו את הדין? לאותו אדם אין נכסים (מבירור שנעשה מולו ומול משפחתו) או הון נזיל אלא המשכורת שממנה הוא מתקיים. במידה ואני או אחד הנושים האחרים שוכרים שירותים של חוקר פרטי ומביאים להוצאה לפועל/הכונס הרשמי הוכחה חד משמעית שהוא בהונגריה או במדינה אחרת האם הם יעפלו להחזיר אותו לארץ או לעקל את המשכורת/חשבון הבנק שלו שם? אשמח לתשובה והסבר מה ההליכים במקרה שכזה. תודה, אלכס
איתור חייבים בחו"ל אינו מתפקידי הוצל"פ, והוצל"פ לא מוסמך לפעול בחו"ל
קודם כל תודה רבה על המענה. מי מוסמך לפעול בחו"ל? האם בכלל ינסו לאתר את החייב בחו"ל? לאחר שיחה של עורך הדין שלי מול המנהל המיוחד בתיק פש"ר של החייב כרגע הם שולחים לו מכתבי התראה לכתובת המעודכנת במשרד הפנים ולכתובת המשפחה שלו. בנוסף, מתברר שיש דין קדימה (אם זה הביטוי הנכון) למס הכנסה על חוב הקרוב ל100 אלף ש"ח. לטענת עורך הדין שלי עדיף לשכוח מכל התיק ופשוט להמשיך הלאה כי לא יפעלו לאתר את החייב מכיוון ואין לו נכסים או הון נזיל שאפשר להרוויח ממנו. לטענתו אין בקייס הזה "בשר" גם וגם הגופים הממשלתיים לא יעשו דבר. עוד דבר הוא אומר שאני בין הנושים האחרונים שצפויים לקבל משהו אחרי מס הכנסה, הבנק וחברות האשראי. האם זה נכון ?! האם פשוט לוותר ולשכוח?!
שאלות נפוצות:
רוני נו
גדי בב