שמואל

הגדרת דירת מגורים לפני פרויקט פינוי בינוי בחוק

אני ואחותי ירשנו דירת הורים יש פרויקט פינוי בינוי יש משמעות אם משהו גר בדירה או היא מושכרת או לא, כלומר ריקה, לעניין פינויי בינוי? או ש הגדרה דירת מגורים לעניין פינוי נועדה רק להבדיל מרכוש שהוא לעניין מחסן או חנות מסחרית וכו' אם ההגדרה שמצוינת בחוק, ששימשה למגורים שנתיים לפני הוצאת ההכרזה על פינוי בינוי. איזה כלל קובע להוכחת היותה דירת מגורים. שמשהו רשום בכותבת הזאת כמעונו במשרד הפנים? או הוכחה אחרת? אם זו דירת מגורים מזה שנים כמו כל דירה אחרת בבניין את מי צריך לעניין מי גר בה אחד היורשים למשל או אף אחד, או היא מושכרת וכו'. והאם החוק שציינת הגדרת דירת מגורים שנתיים לפני ההכרזה קשור למיסוי פטור ממיסוי שקיים בפינוי בנוי או אין קשר. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד אבירם לב

ככל והדירה הינה דירת מגורים ולא מחסן/חנות וכיוצ"ב אין משמעות לאם התגוררו/מתגוררים בדירה או לא. לעניין ההוכחה לדירת מגורים זה מוגדר בהיתר המגדיר את ייעוד היחידה, ככל והיחידה מוגדרת למגורים זה המבחן, בניגוד למה שלא מעט חושבים שהמבחן הוא השימוש בפועל (ישנם מחסנים/חנויות המשמשות בפועל כדירה והעירייה אף גובה ארנונה של דירת מגורים ועדיין הייעוד של היחידה הוא לא דירה ולכן ככל הנראה לא תתקבל תמורה המתאימה לדירה)