פס"ד להשבת כספי פיצויים
דוד שלום, לאחרונה פנה אלינו עו"ד בתואנה כי סכום שקיבל סבי בשנת 1961 מרשות הפיצויים הגרמנית בגין אבדן חירות בסארבורג -החליט בית המשפט בטרייר גרמניה ע"פ איזשהו צו השבה?? כי עליו להחזירו, פסק הדין להשבת הסכום ניתן ב1998 קרי כ-37 שנה אחרי שניתנו הפיצויים.... הנושא נראה לי תמוהה ביותר ויתרה מכך סבי בשנת 1998 כבר לא היה במצב מזהיר בשנה זו כבר היה בגיל 85 התמודד עם מחלת סרטן וסבל מבעיות נפשיות ורדיפה עד למצב בו אושפז ברבות ימין באברבנל. העו"ד הנ"ל ציטט מספר תיק ועורכי דין שכביכול היו מיופי כוח מטעם סבי להתגונן במשפט , וטען כי יש פסק דין חלוט וכו' וכו' כל הנושא נראה לי תמוה ביותר כיצד מוחלט 37 שנה אחרי לדרוש החזר פיצויים ובכלל כל הנושא "קצת מסריח" כיצד ניתן לבדוק את הדברים? האם ייתכן כי ההליכים לא היו חוקיים אם בכלל..בקיצור אודה לך אם תוכל לשפוך קצת אור על הנושא כי סבי הלך לעולמו, אימי אשה מבוגרת שנלחצת מדרישות תשלום של עו"ד המאיימים עליה בעיקולים של הירושה וכיו"ב.
איתי שלום, אני הייתי מתחיל בלבקש את פסק הדין ומי עורך הדין אשר ייצג באותה העת את סבך. לדעתי כדאי לדבר עם אותו העו"ד, בכדי שישפוך מעט אור בנושא. בברכה,