תשלום שכ"ט לעורך דין
חתמתי הסכם עם עורך דין לתבוע עבודה בגטו עבור אבא שלי.בהסכם היה כתוב שכ"ט 15% כעת אבי קיבל סכום חד פעמי +הגדלה קטנה ברנטה. עו"ד ביקש ממני 15% מהסכום החד פעמי ואז נתקלתי בחוק המגביל את התשלום ללא יותר מסכום מסויים או לא יותר מ-9 רנטות. השאלה מה אני אמור לשלם? הסכום החד פעמי נניח 30000יורו ורנטה חודשית 350 יורו.נא כתוב לי כמה צריך לשלם
משה שלום, מדבריך אני מבין שמדובר בהשגת פיצויים מממשלת גרמניה למי אשר עבדו בגטאות. בתחום זה רוב ניצולי השואה תבעו, ואם לא עשו כן אז ראוי שיעשו זאת עתה, בשתי תביעות נפרדות. התביעה הראשונה- בעבור מענק חד פעמי בסך של 2,000 יורו. התביעה השנייה- בעבור מענק חודשי (רנטה). בגין כל אחת מהתביעות ניתן לדרוש שכ"ט נפרד, ולפי הידוע לי רוב עורכי הדין אף מפרידים בין שתי התביעות, אשר מוגשות לשני גופים שונים של ממשלת גרמניה. אלו הנתונים הכלליים הנזקקים לעניין. תשובה על שאלתך איני יכול לתת באופן ספציפי, שכן היא תלויית הסכם, אשר אינו בפני. בברכה,
התביעה היתה לקבלת קצבה מהביטוח הלאומי הגרמני בסופו של דבר אבי קיבל תשלום רטרואקטיבי משנת 1997 על סך 50000 יורו. כמו כן נרשם שהרנטה החודשית תהייה כעת כ- 350 יורו השאלה מה צריך לשלם. בחוזה כתוב 15% או 9 רנטות הגבוה מבינהם . וזה משהו שלדעתי מנוגד לחוק כי יש חוק ששמעתי שיש הגבלה על הסכום שניתן לקחת מניצולי שואה מבקש את התייחסותך המדוייקת למה שכתבתי ונא ציין בבקשה מה אומר החוק
משה שלום, אחזור על סייפת תשובתי- ללא קריאת ההסכם, במלואו, וידיעה מה הטיפול שנעשה, איני יכול לתת תשובה מלאה. כפי שפירטתי בעבר בפורום, ישנם חוקים שונים המגבילים את שכר הטרחה בנושא. מהעולה מהנתונים המעטים אשר ציינת בפני אני מגיע למסקנה כי אביך צריך לשלם 7,500 יורו, וכנראה גם מע"מ ואת הוצאות העו"ד. בברכה,
האם אוכל לשלוח לך עותק סרוק של התביעה לעיונך במידה ואכן תגיע למסקנה שזה כך זה מצויין ואם יתברר שהתביעה לא מצדיקה עמלה כזו אני אבוא להתיעצות אישית