לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יאיר

השחתת רכוש בית כנסת

שלום רב, בית כנסת אשר נוסד ע"י ניצולי שואה נסגר בעקבות פטירתם.הוא נפתח שוב אולם המפתח נתגלגל מאשת הגבאי לאדם מסויים אשר חושב שהוא בעל בית של בית כנסת.טען שהמתפללים צריכים לשלם לו עבור התפילות בשישי שבת.לא משלם נדריו,מאז מונתי בשנת 2010 לגבאי תלש מודעות,שבר צילינדרים,החביא פרוכות בכדי שפרוכת של קרובו תהיה תלוייה.רכשתי כספת ובניסיון לעקור אותה הצליח לגרום לה סדק. ביתו של מייסד בית הכנסת רשמה מכתב שמעוניינת שהשליטה תהייה בידי ובידי אחי אשר היה לפניי הגבאי.הוצאתי לו צו הרחקה בעקבות זאת שהחדיר אצבעות כמעט לתוך עיניי ושבר מפתחות בהיכל הקודש מספר פעמים אולם הצו עומד לפגוג. בן של מתפלל מהמייסדים הגיע לארץ והשאלה אם ניתן להכין מסמך האומר שניהול בית הכנסת יהייה בידיינו ולהחתים את כל בני משפחות המתפללים /המייסדים שנמצאים באיזור. לצערי אני נלחם בשיניים בכדי לשמור על בית הכנסת.אומנם הוא קיבל צו הרחקה אך לשותפו עם מקל השופטת לא הוציאה והוא ממשיך לתלוש מודעות ואף הכניס מפתחות שבורים לשער החיצוני ואני כבר רוצה להרחיקו לא זמנית אלא לעולמים עד ביאת המשיח אך לא לפני.

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

יאיר שלום, העובדות שאתה מתאר קשות מאד, אך אינן קשורות לתחום הטיפול של פורום זה- מימוש הזכויות של ניצולי השואה. לטעמי אתה צריך להתייעץ בעו"ד המתמחה בפתרון סכסוכים מסוג זה. מניסיוני אוכל רק להמליץ כי במקום לפתוח בקרבות עם אותו אדם, לנסות ולהביא את ציבור המתפללים הנוכחי ואת יורשי המייסדים יחד לישיבה משותפת וסיכום על דרך חדשה, לרבות רענון העומדים בראש בית הכנסת ודיווח כדין לרשות התאגידים בנושא. בהידברות אני סבור שתגיע לתוצאה טובה יותר, ככל שהיא אפשרית.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניה