לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חגי

זכויות ניצולת שואה

לום רב דודתי בת 85 ילידת לאטביה התאלמנה החודש . בעלה היה ניצול שואה שמקבל תגמולים ממשרד האוצר היא עצמה גם ניצולת שואה שעלתה לארץ ב1968 ובשואה עצמה ברחה 4 שנים מלאטביה לסיביר עם אמא שלי ואחיהם כאשר החצי השני של המשפחה ברח למקום אחר (אמא אבא ואחים) וכך חיו 4 שנים בבית יתומים על תזונה מינימלית . כשחזרו אחרי 4 שנים ללטביה אבא נפטר במלחמה ונשארו רק עם אימא . בררתי עם משרד האוצר - אמרו לי שהיא לא זכאית למענק מציבה . הציעו לי לפתוח בתהליך של דמי אלמנות ל3 שנים . החוק של עולים אחרי 1953 -לא חל עליה לטענתם כולל הכרה במחלות בועדת התביעות אמרו לי שגם לןא מגיע לה כלום למעט מענק חד פעמי שאותו קיבלה בעבר רצית לשאול : האם יש עוד נושאים שכדאי לברר ולא עברתי עליהם עם אירגונים שונים? בברכה חגי שובל מודיעין 0542244102 089264840

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

חגי שלום, יש לחלק את שאלתך לשני חלקים- א'- זכויות אמך מכוח היותה אלמנת אביך ז"ל- אמך זכאית להמשך קבלת התגמולים כאלמנה, למשך 36 חודשים נוספים, מעת מותו של אביך המנוח. ב'- זכויות אמך בגין הנרדפות האישית שלה בעת מלח"ע 2- לאור מועד עלייתה יש לבדוק באם היא עומדת בתבחיני קרן ס' 2 או ועידת התביעות. זה נחמד לפנות לכל מיני עמותו וארגונים, אך למעשה אין לדעתם בעניין כל משמעות ולעיתים המדובר בשם יפה לאדם הנותן ייעוץ בנושא בלא כל ידע הסטורי או משפטי, ובלי שעשה את המחקר הנדרש בעניינה הספציפי של אמך. המלצתי היא שתטפל בנושא עם עו"ד המתמחה בתחום. פעמים רבות הגיעו למשרדי אנשים שבכל מיני עמותות וארגונים אמרו להם שהם לא זכאים לדבר והצלחנו להשיג בעבורם זכאות. הבסיס הוא הבנת העובדות בעניינ ה של אמך- מתי ברחה ומאיזה מקום בדיוק? באילו מקומות עברה בדרך וכד'. בריאות לאמך,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניה