לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
מאיה

האם אמא שלי זכאית לפיצויים?

שלום רב, אמא שלי, נולדה באוגוסט 1944 בורשה. סבתי צעדה איתה על הידיים קילומטרים והצליחה איכשהו להתאחד עם סבי ולשרוד את המלחמה הנוראה (כל המשפחה של סבי וסבתי נהרגו במלחמה). במהלך המלחמה, סבתי עברה כ- 30 בתים בכל הבית היתה מספר שבועות/חודשים עד שמשהו היה מביט בה קצת אחרת והיא היתה עוברת לכתובת הבאה (דומה מאוד לסיפור של הפסנתרן...) סבי היה במחתרת פולנית שעזרה ליהודים אך הוא לא הצליח ולהציל את משפחתם, את סבתי הצליח להציל מהגטו רגע לפני שפינו אותה ברכבת לאושוויץ כשחזר להציל את שאר בני המשפחה גילה שזה כבר מאוחר מדי... לאורך כל שנות המלחמה, סבי וסבתי נפגשו רק פעמים ספורות. באחד הביקורים הרתה סבתי עם אימי. אמא שלי עלתה לארץ יחד עם אמה בשנת 1957 ויש בידנו את הדרכון של סבתי שאיתו עלו השתיים (סבי נפטר מהתקף לב ב- 56 כשהוא בן 42 בלבד). יש לציין שסבתי באה ממשפחת שרייר שהיתה משפחה מאוד עשירה בברוצלב, היו בידיה כמה נכסים ואף מפעל לקמח. כמו כן, אחותה היתה נשואה לאאיש הכי עשיר בעיר, והיו ברשותם נכסים רבים. סבתי אגב היתה היורשת היחידה רק שהממשלה הלעימה את כל הנכסים.... היות וסבתי לא רצתה שום קשר לפולין אחרי שעלתה, אמי כבדה את החלטתה, אבל עכשיו אנחנו הדור השני לתופת הזאת תוהים, האם מגיעים לאמא שלי, שעד היום כל יום שואה מתכנסת בביתה כדמעות חונקות אותה ועצבות מלווה אותה בכל יום, איזשהם פיצויים? האם אנחנו יכולים לדרוש חזרה את נכסי המשפחה? תודות רבות, מאיה

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

מאיה שלום, מהנתונים שפירטת אני מוצא שבאם אמך היתה עולה לישראל לפני המועד הקובע, בחודש אוגוסט 1953, נהיר שהיתה מוכרת היא לפי חוק נכי רדיפות הנאצים. לאור שנת עלייתה לישראל, יש לבחון את סיפורה הפרטני, כפי ששמעה אותו מהוריה, בכדי להחליט באם היא יכולה להיות מוכרת גם מכוח קרן ס' 2 של ועידת התביעות וחלופין חוק ההטבות. למיטב ידיעתי, המצב המשפטי בוורוצלב אינו מאפשר כיום השבת רכוש שהולאם ע"י הקומוניסטים. את מוזמנת עם אמך בכדי לעבור על הפרטים הנוספים לעניין זכאותה לפיצויים. ברכת שנה טובה, עו"ד ידיד

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניה