לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
חני

קבלת תגמולים לפי הכנסה לניצולי שואה

שלום, אמי הוכרה כניצולת שואה אך מתחילת התהליך עברה שנה. לא ידענו, והמשרד שנעזרנו בשירותיו לא ידע אותנו שיש להגיש טופס מיוחד וקבלת התגמולים המוגדלים אינו רטרואקטיבית מתאריך ההכרה. בינתים כבר הגשנו בעצמנו את הטופס ומחכים למענה ממשרד האוצר, אך שנה של תגמולים היא לא תקבל. האם לדעתך ניתן לעשות משהו בנדון? האם זו טעות מצד המשרד עו"ד שלא ידע אותנו על כך בעת הגשת הטפסים להכרה? תודה רבה, חני

item.Author מנהל הפורום עו"ד דוד ידיד

חני שלום, המונחים בשאלתך אינם מדוייקים, ועל כן אני רק יכול להעריך במה מדובר. אני מעריך שאת מדברת על הכרה בנרדפות אמך מטעם משרד האוצר, או לפי חוק נכי רדיפות הנאצים או לפי חוק ההטבות. אני מניח שהתגמולים המוגדלים עליהם א מדברת הם או לקבלת תגמולי נזקק או נצרך או תגמולים בגין אחוזי נכות מוגדלים. במקרים מסוימים בהחלט יש מה לעשות, אך בכדי לתת מענה נכון אני חייב להכיר את התיק לעומקו, שכן התשובה הספציפית היא תלוית העובדות הספציפיות בתיק. לעניין הטעות הנטענת של עורך הדין- יש לבחון במה הוא התחייב לטפל בעבור אמך. אציין שבנושא תגמולי נזקק/ נצרך הטיפול יכול להיעשות רק לאחר קבלת התביעה ברשות. את מוזמנת ליצור עמי קשר טלפוני בעניין הפרטים הנוספים. בברכת שבוע טוב,

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ניצולי שואה - זכויות ופיצויים מגרמניה