לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עמית

דמי מזונות וחתימה על הסכם

לאחרונה סיימתי את יחסי עם בן זוגי. יש לנו ילדה משותפת בת 4, בן הזוג איננו יהודי/ישראלי. טרם חתמנו על הסכם, אבל קבענו שמדי חודש ישלם עבור הילדה 2,000 ש"ח. אנחנו גרות בדירה שכורה ואני משלמת מדי חודש 3250 ש"ח, הצהרון עולה 1000 ש"ח לחודש. מחישוב הסכום הנדרש על פי חוק אני מגיעה לכ-2,800 ש"ח בחודש אותם עלי לקבל ממנו, האם אני צודקת? מהם הצעדים שעלי לנקוט במידה ולא נגיע להסכמות בנושא? תודה מראש!

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום עמית, לאור העובדה כי אבי הילדה אינו יהודי אז לא חל עליו הדין האישי ואז המזונות של הקטינה ייפסקו לפי סעיף 3א לחוק לתיקון דיני מזונות הקובע כי ההורים חייבים במזונות ילדיהם לפי שיעור יחסי להכנסותיהם ללא כל קשר למי מחזיק בילד. המשמעות היא שאין חובה אבסולוטית על האב אלא יש חובה גם על האב. לא כתב כמה את משתכרת וכמה הוא אם הגעת למצב שהחישוב שאת עושה מביא אותך ל 2800 ש"ח את צריכה לזכור כי החישוב שאת עושה הוא בהנחה שיש חובה אבסולוטית רק על האב. הסכום אינו נמוך ולדעתי אינו מצדיק תביעה. ייתכן כי כעת הוא נמוך בהתחשב בצרכי הקטינה אבל בעתיד, לאחר שייפסקו הצהרונים הוגנים, הוא יהיה גבוה יותר. שבו דברו ותגיעו לידי הסכם כל מה שבאיזור של 2,200 - 2,400 הוא סביר בהחלט.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות