מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
האם שינוי למצב חסר דת במרשם האוכלוסין מספיק בכדי לשחרר אותי מהאפלייה בדיני מזונות?
שלום, הבעיה : כיום (עד שזה ישתנה) עדיין המצב הוא שגברים בלבד מחוייבים בתשלום מזונות לאחר גירושין, באופן מפלה מגדרית, כתוצאה מההלכה היהודית הארכאית. פתרון אפשרי: שינוי סטטוס לחסר דת בעזרת ביקור קצר במרשם האוכלוסין והוצאת תעודה המאשרת זאת. מה שיפטור אותי מהדין האישי (העובדה שאני רשום כיהודי) ויחייב אותי רק בדין האזרחי שמחלק את אחריות התשלום על מזונות הילדים באופן שווה בשווה בין ההורים לפי יכולת ההשתכרות. כך שאם משכורותינו שוות לאחר הגירושין, וזמן הטיפול בילדים הוא בחלוקה שווה של משמורת משותפת, נשלם סכום מזונות שווה. האם זה אכן כך באופן כללי, מבלי להתייחס למקרים פרטיים חריגים? תודה, נתי
שלום נתי, מוכרח לציים כי בחרת בדרך מאוד מקורית לנסות ולהתמודד עם הבעיה שהעלית. אני טרם נתקלתי במהלך שכזה אבל אני מוכם לנסות ולהשיב עליו. לדעתי התשובה היא לא. החוק לתיקון דיני מזונות אכן מתייחס למי שאינו יהודי - אבל השאלה האם אתה נופל לגדרו של החוק. אתה יהודי וכאשר תבוא ותטען אחרת זה יהיה כתוצאה מפעולה יזומה שעשית מתוך מטרה מובהקת לאפשר לך לטעון טענה לאי תחולת הדין האישי. לדעתי במצב שכזה יהיה ניתן לקבוע בנקל כי המועד הקובע לעניין המזונות והחיוב במזונות הוא המועד בו נולד הילד. לדעתי נסיון שכזה לא ילך. וטוב שכך
אני מדבר על מקרה שונה ממה שתיארת - למקרה בו שינוי הרישום לחסר דת נעשה עוד -בטרם- הנישואין, ובטח שבטרם הולדת הילד, במטרה לשמור על חוק שוויוני עבורי ועבור בת זוגתי בשונה מהמצב המפלה הנהוג כיום, אשמח למענה למקרה כזה.. תודה.
המשך שאלה