מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות לשני ילדים קטנים
שלום רב, לאחרונה בעלי מדבר על גירושים. יש לנו שני ילדים קטנים ואנו חיים בדירה של סבתו של בעלי (שמתגוררת בארץ אחרת ובבעלותה מספר דירות). לבעלי יש נכות והוא מקבל קצבה על סך 2500 ש"ח לחודש (הוא לא עובד ואין לו מקור הכנסה נוסף). שאלתי הוא כזו: במידה ואנו מחליטים על משמורת משותפת האם אני זכאית לקבל מזונות ומדור (אאלץ לעזוב את הדירה מפני שהיא בבעלותה של סבתא שלו)? במידה ואני זוכה במשמרות על הילדים (כך אני מעוניינת), כמה מזונות יהיה עליו לשלם? אני אחות בבית חולים ומשתכרת 7000 ש"ח ברוטו ואין לי רכוש כמו דירה. תודה מראש
שלום נטע, ראשית הוא יצטרך לשלם מזונות - על כך אין ויכוח. שנית - את כותבת שאין לו הכנסה וכי הוא מקבל קיצבת נכות - אז תישאל השאלה - מהיכן את מצפה שהוא ישלם ? גם אם נניח שמזונות מינימליים לשני ילדים יעמדו כיום כולל מדור על סך של 4,000 ש"ח שזה 2,600 מזונות ועוד 1400 מדור - מהיכן הוא אמור לשלם ? בהחלט יש בעיה בתיקי מזונות כאשר האב אינו משתכר. נכון שהמבחן הוא יכולת השתכרות ואל השתכרות בפועל -0 אבל ברמה הפרקטית צריך שהכסף יגיע מאיפה שהוא. לכן במקרה שלך, ובהיעדר כל רכוש אשר קיים לכם, לא תהא כל ברירה אלא מלערב את המעגל השני שהוא ההורים שלו ואף את המעגל השלישי שזה אחים. יש לזכור כי המעגל השני והשלישי לא חייבים באופן אבסולוטי אלא רק באם יש להם יכולת. אני חושב שאת צריכה לקבל ייעוץ משפטי בטרם תעשי כל מהלך