מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
אב הילד לא רוצה לשלם בכלל
האב בסטאטוס פרוד/נשוי+2 ילדים ויש לו מערכת יחסים חדשה-נוספת.הוא לא הכיר בילד שלי שנולד לפני שנה, והיום מתכחש שהיה בינינו קשר (במשך 3 שנים). אני לא הייתי ערוכה לגדל את הילד לבד, והמצב גרם לנו עם התינוק קושי כלכלי ממשי. היני חוששת להגיש תביעת אבהות מכיוון שאז אהיה חייבת לתת לו את התינוק להסדרי ראיה, ואני משוכנעת שהוא יכול להזיק לילד. מצד שני, גם אם אתבע מזונות הרי אין בכוונת האב לשלם, וכל כספיו מתנהלים דרך המשפחה שלו, ככה שגם הוצאה לפועל לא מתריד אותו. הבנתי גם שביטוח לאומי משלם פחות מ-1000שקל לאם שמקבלת משכורת (מינימום).. האם לתבוע בכל זאת? ואם כן, איך אוכל להגן על הילד בפני פגיעה אפשרית? עשיתי כבר טעות שהאמנתי פעם לדבר הזה, אז אני מאוד דואגת שלא לעשות עוד טעות לגבי הילד שהוא היקר לי מכל. המה גם - המשפחה שלי לוחצים לתבוע, כי לעתים אני עובדת עד שעות מאוחרות והילד נמצא עם הוריי (65+), אך המצב הבריאותי שלהם מקשה עליהם לשמור על התינוק. ולי נורא קשה לא לראות את בני 3-4 ימים בשבוע
שלום רותי, התשובה היא חד משמעית לתבוע. יש כאן ילד שלא מקבל מזונות ואביו אינו מכיר בו. אז הכי חשוב הוא קודם כל לתבוע אבהות כדי לייצר זהות לילד לגבי מיהו אביו. אחרי זה יבוא הכסף וככל והאב לא יוכל לשלם או לא ישלם ניתן יהיה לתבוע את משפחתו. את חייבת לקחת ייעוץ משפטי בעניין.
תודה רבה על תשובתך, ורק עוד שאלה בבקשה - אני זכאית לסיוע משפטי דרך עו"ס, האם אני צריכה לפנות גם לעורך דין פרטי?