לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
נחמה

מזונות ילד ואישה כשלא נשואים

שלום רב, רציתי לדעת מהם הזכויות שלי ושל ילדי להלן המקרה: אני בזוגיות 6 וחצי שנים חיים יחד ללא נישואין והבאנו ילד יחד (בן 4 כיום) שאותו אנו מגדלים. אני נכה 100% והילד קיבל נכות זמנית ל 3 שנים עקב מחלת חומר לבן. לאחרונה גיליתי שהוא שיקר וכנראה גם בגד ובשיחה עימו הוא רוצה להמשיך לחיות איתנו ואוהב אותי אבל רוצה "גיוונים" מה שלא מקובל עליי. הוא בהפטר מותנה, עובד בצפון גרוש עם שני ילדים שגם הם חיים בצפון ואנו גרים במרכז בעיקר בשל הצורך הן בטיפולים הרפואיים והן בשביל התמיכה והעזרה של המשפחה וחברים. רציתי לדעת מהן זכויותיי במיוחד לאור העובדה שהוא יעבור לצפון כך שרוב הסיכויים שהיכולת שלו לעזור עם הילד יהיו נמוכים וגם ככה בחיי היומיום הוא מעורה חלקית. אין לנו רכוש משותף ואנו חיים בשכירות.

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום נחמה, הרבה שאלות והרבה רבדים של תחום המשפחה. אני אענה בשמחה אבל מציע לך לקבל ייעוץ משפטי. 1.זכות לקבלת מזונות עברו הילד - כאן ראי תשובתי לעניין קיצבת הנכות - המזונות יפסקו בהתחשב בקיצבת הנכות. 2.מחצית מכל רכוש שצברתם מהלך החיים המשותפים ככל וברכוש זה הייתה כוונת שיתוף שזה את תצטרכי להוכיח לאור העובדה כי אינכם נשואים. 3.יש לו זכות לעבור רחוק שכן לצערי להיות בקשר עם הילדים היום זה זכות ולא חובה. זה גם יילקח בחשבון בפסיקת המזונות. 4.אין צורך בגט. מעבר לכך אינני רואה עוד זכות משפטית שאת יכולה לתבוע.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות