מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
תביעה כנגד הוצאות ילדים
שלום, בהסכם הגירושין שלי ושל גרושתי מופיע באופן ברור שכל הוצאות הילדים ישולמו מתוך המזונות שמועברים לגרושתי עבור הילדים. גרושתי מודעת לכך שיש הוצאות שלא עברו על שמה כגון הוצאות חבילות טלפון סלולארי ותשלום עבור דרכון קטין ודורשת העברת כספים מעבר למזונות שהיא מקבלת כל חודש. האם אני רשאי באמצעות ההוצאה לפועל לתבוע אותה בגין הוצאות אלה או לחלופין לתבוע אותה כנגד הפרת הסכם גירושין? מה היתרונות והחסרונות של כל מסלול? עבור איזה תקופה רטרואקטיבית ניתן לתבוע בגין הוצאות אלה דרך ההוצאה לפועל? נ"ב: האם גרושתי לאחר תביעת מזונות ולאחר סגירת התיק בהוצאה לפועל רשאית רטרואקטיבית לתבוע אותי גם כן על הפרת הסכם גירושין?
שלום איגור, ראשית כל צד יכול לתבוע את רעהו בגין הפרת הסכם גירושין בכל עת. כמובן שלתקופה יש משמעות בחוזק התביעה - זאת אומרת אתה לא תתבע לאחר 20 שנה - התביעה חלשה ביותר. לגבי מהות השאלה - חיובים אשר אינם נכנסים בסך המזונות ולפי האמור בהסכם - יכול כל צד לתבוע מרעהו וגם יכול שלא לשלם. חיובים שלא כתובים בהסכם - אין חובה לשלמם ואין חובה שלא לשלמם. זאת אומרת - אין חובה לעשות טחלפון סלולרי לילדים - ככל והורה אחד לא רוצה וההורה השני רוצה - בהיעדר פנייה לבית משפט ובהיעדר איזכור של הדבר בהסכם הגירושין - אין חיוב אופרטיבי ועל כן אי אפשר לגשת להוצאה לפועל.
שאלות נפוצות:
שרון זיתוני
מתן סמט
אנונימית