מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
הגדלת מזונות
שלום, יש לי ילד מחוץ לנישואין מאישה מבוגרת שהרתה כשהייתי חייל (ללא ידיעתי והסכמתי). היום אחרי 5 שנים, היא תובעת הגדלת מזונות. כיום אני משלם 1600 ש"ח מזונות והגשתי כתב הגנה בעניין שההכנסות שלי מאוד נמוכות. מבית המשפט ביקשו ממני להיפגש לגישור. השאלה שלי למה צריך גישור בכלל? ואם אני מסרב, האם זה לרעתי. ברצוני לציין שמעולם לא נפגשתי עם הילד ואין לי רצון עתידי לכך, ומדוע המגשרת היא עובדת סוציאלית לצורך העניין.
שלום רב, אין לך מה להפסיד מללכת לגישור. עליך להביא בחשבון כי במסגרת ההליך החדש שנפתח תנסה המערכת לבדוק מדוע אין לך קשר עם הילד ולנסות ולטפל גם בעניין זה. המזונות, הנמוכים לכאורה (אין נתונים על מנת לדעת - היכן גר הילד, מהם צרכיו, מדוע הוגשה התביעה? איך נקבעו המזונות הקודמים), הם לא העניין כאן כלל וכלל. העניין הוא ילד בן 5 שלא עשה שום דבר רע בחייו למעט להיוולד בדרך שבה הוא נולד. שיהיה לך ברור כי הילד משווע לדמות אב, ויש לך אחריות מן המעלה הראשונה לא להיות אך ורק בתפקיד של כספומט. אני יכול להבין שיש בך כעס על איך שהדברים נעשו אבל בין זה לבין הילד אין מאום. בוא תנסה ללכת לגישור ולבדוק האם יש מקום בליבך לקבל את הילד. לגבי המזונות אם תיתן לי עוד פרטים אוכל להשיב