מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין
מזונות והורות משותפת
שלום רב אני וחבר ילדות החלטנו להביא לעולם ילד. במהלך ההריון נכתב זיכרון דברים ובו הוחלט על הורות משותפת מגיל שנה( "חמישים חמישים"), + 1000 בחודש עד תום השנה הראשונה. יחסינו עלו על שרטון ממחצית תקופת ההריון לערך. כיום אין אנו מגיעים לתמימות דעים בנוגע לגובה המזונות שעליו לשלם. טענתו היא כי מיום ההורות המשותפת אין עליו לשלם מזונות לרבות מדור פרט להוצאות משותפות של חינוך.מה גם שמשכורתי עומדת על 6500 שח נטו. אין לי דרך כרגע לדעת בודאות את גובה משכורתו ומעצם היותו פרילנסר אני חוששת שיוריד בתצהיר ההכנסות את גובה משכורתו. שאלתי היא האם היו תקדימים בנוגע למזונות במקרים דומים לשלנו. אשמח לעצתך איך עליי לנהוג בהמשך הדרך.
שלום, אכן שאלה מעניינת. יש לראות את הסכם ההורות שערכתם בטרם אחווה דיעה סופית בעניין. אוכל לאמר לך כי טובת הילד/ה תעמוד תמיד לנגד בית המשפט גם אם הדבר אומר לסטות מההסכם אליו הגעתם. יש חובת מזונות על האב לעתיד ובהיעדר הסכמה בינכם את תוכלי לעתור לבית המשפט לקביעת מזונות הילוד. על כל מקרה הייתי מציע לנסות ולמצות את הליך ההסכמה בו התחלתם ולפנות למגשר יחדיו כדי להגיע להסכמות לגבי העתיד מתוך ראיית טובת הילוד.
ערב טוב תודה רבה על התגובה המהירה לא ציינתי כי ילדתי לפני כארבעה חודשים ומאז יחסינו הולכים מדחי לדחי אנו הולכים לקראת תהליך גישור והוא עדיין מחזיק בדעתו כי אין עליו לשלם מזונות מאחר והוא רוצה הורות משותפת. הוא טוען כי מעצם העובדה שהילד יחיה אצל שנינו גם לו יש הוצאות ולכן מחובתו לשלם אך ורק הוצאות משותפות כגון חינוך ופעילויות שקבלת ההחלטה הן יחד. אומנם ערכנו הסכם טרום לידה אך הוא לא חתום בבית משפט מתוך כוונה להגיע להסכמה משותפת שלא צלחה. האם זה נכון שבהורות משותפת האב לא צריך לשלם מזונות. בהתיעצויות קודמות עם עורכי דין נאמר לי כי כי הוא חייב לשלם מזונות האם אתה יודע מה נטייתם של בתי משפט לפסוק במקרים דומים? תודה רבה על העזרה
על פי הנתונים שציינת עכשיו, אינני רואה כל שוני מתיק מזונות אחר. בית המשפט יפסוק לילד מזונות מאביו על פי הקריטריונים המקובלים תוך התחשבות כזו או אחרת בהסדרי הראייה המתקיימים.
שאלות נפוצות:
שרון זיתוני
מתן סמט
אנונימית