לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

התייעצות בעניין המזונות

שלום רב, אני גרוש +2 ילדים ( בני 5 ו 2.5 ) משלם מזנות זמניים בסה"כ 2500 ש"ח צמוד מדד + 40% משכירות ( 1300 ש"ח ) + 40% הוצאות מדור ( 500 ש"ח , פסיקתא ) + מחצית צהרון ,גן וחוגים. משכורתי נטו כ 10,000 ש"ח ומשכורת גרושתי כ 6800 ש"ח נטו . יוצא שאני משלם כ 4300 ש"ח מזונות + 1500 ש"ח מחצית צהרון + מחצית חוגים = 6000 ש"ח בנוסף אני ממשיך להחזיר הלוואה שנלקחה מחשבוני הפרטי בזמן שהיינו נשואים ( נושא זה , יוכרע במסגרת תיק פירוק שיתוף שעדיין לא זז ) השאלות שלי : 1. בני הקטן בן 2.5 השנה יהיה בטרום טרם חובה , האם אוכל להתנגד להשתתף במחצית צהרון ( למרות שאחיו הגדול בצהרון ) ? 2. האם אוכל לדרוש חישוב מחדש ל 40% הוצאות מדור כיוון שלגרושתי היום יש הנחת חד הורית ( הנחה בארנונה, מים , צהרונים ... ) ? 3. בחודש אוגוסט , הילדים שוהים אצלי מחצית מהזמן (ישנים אצלי שבועיים מתוך חודש ) , האם אוכל לדרוש הפחתת מזונות בחודש הזה ? 4. נכון להיום גרושתי גרה בדירה שכורה שאני מחויב ב 40% משכר הדירה . ידוע לי שגרושתי מתכננת לעבור לגור אצל ההורים שלה ( יש יחידת דיור אצל ההורים שלה שנכון להיום אחיה גר שם והא לא משלם שכירות להוריו ) . אם זה יקרה האם יש לי סיכוי שאוכל להפחית את חלק המדור ( 40% מהשכרות ומהוצאות המדור ) מסך המזונות ? ( ונניח שגרושתי חותמת חוזה פיקטיבי עם ההורים שלה זה תופס ? 5. עד איזה גיל אני מחויב בצהרון לילדים ? 6. הילדים אצלי פעמיים באמצע שבוע לשעתיים וכל סופשבוע שני כולל שינה ( מחמישי עד שבת ) האם סכום המזונות שאני משלם הוא הגיוני או שיש דרך להפחיתו ? 7. האם אוכל לדרוש קיזוז קצבת הילדים שגרושתי מקבלת מביטוח לאומי מהמזונות שאני משלם. 8. האם אוכל לדרוש קיזוז כל קצבה עתידית שהיא תקבל מביטוח לאומי (למשל המענק שתתחיל לקבל פעם בשנה באוגוסט - תחילת שנת הלימודים ) מהמזונות שאני משלם ? תודה מראש

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

שלום שי, אתחיל מהסוף - אתה לא משלם הרבה מזונות וגם הרכיבים הם על הגבול הנמוך. 500 שח מדור זה מאוד נמוך ולכן קשה לי להאמין שמעבר ליחידת הדיור אצל הוריה יצדיק הפחתה. הוריה אינם חייבים לממן אותך. באשר לצהרון - אתה תחוייב עד כיתה ג כולצ וזה עבור שני הילדים לאור זאת שהאם עובדת. לגבי קיצבת הביטוח לאומי. אי אפשר לדרוש קיזוז מהחודשי השוטף אולם בהחלט אפשר לבקש כי הסכום החד פעמי יבוא בחשבון לצורך הרכיבים של בית הספר. ז"א רק לאחריו יחול החיוב בחצי. הילדים קטנים והסכום סביר בהתחשב בהוצאות החינוך אשר ירדו. אולי כדאי להוון מדור מראש בתיק הרכוש וכך להפחית מעט

שי

שלומי תודה, ברצוני לחדד שבחלק של המדור אני משלם 40% מחוזה השכירות לדירה ( 1300 ש"ח ) ובנוסף 500 ש"ח שהם 40% מהוצאות המדור. 1. בעניין ה 40% של הוצאות המדור ( מים, ארונה וחשמל ... ) האם כדאי לי לבקש חישוב מחדש כי שנעשה החישוב ( ממוצע 6 חודשים ביום שנפסקו מזונות זמניים ) בזמן שגרושתי לא קבלה את ההנחה של חד הורית. היון היא כן מקבלת ויש לה הנחה בארונה בעירייה , מים וחשמל . 2. בעניין ה 40% מחוזה השכירות . אם תעבור לגור ביחידת הדיור אצל ההורים שלה . האם אוכל להפחית את החלק הזה ( בהנחה שהיא תחתום על חוזה פיקטיבי עם ההורים שלה ). תודה מראש שלומי

item.Author מנהל הפורום שלומי באשי - משרד עורכי דין

הי שי, ככל שהרכיבים ירדו אז גם האחוזים ירדו. לדעתי בית המשפט יעשה התאמה למצב החדש. אם זה יהיה אחרי שסיימת את ההליכים אז ךדעתי זה לא מצדיק תביעה חדשה. תביא בחשבון את העלויות ואת רכיב ההפחתה שאתה מבקש ותראה זה לא מוצדק.

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מזונות